Hyppää sisältöön

"Tiedän olevani niin paljon muutakin kuin tämä sairaus"

Miksi masennusta sairastavat ihmiset eivät aamulla pue lenkkivaatteita ylleen tai lähde mukaan bailatinoon, vaikka kaveri kuinka pyytäisi? Kaveri kysyi kerran tätä Jenniltä, ja hän päätti vastata.

Masennus näyttää ulkopuolelta katsoen usein kummalliselta sairaudelta. Miksi nyt ei voi vain tehdä edes jotain? Mikä ihme sen estää, nytkin kun on kesä tulossa ja joka puolella on valoisaa ja vehreää?

Jenni Savolainen, 30, tietää vastauksen ja osaa sen myös kertoa. Jos sinulla on ystävä, joka tuntuu olevan välttelyn ja tekosyiden mestari, katso Jennin video. Saatat löytää syyn siihen, miksi ystäväsi ei tunnu saavan mitään aikaan.

Samalla saat vihiä siitä, miten masennuksesta toipuminen saattaa lopulta alkaa ja mitä sitten tapahtuu sille ”vanhalle kunnon Jennille”.

Jenni Savolainen on mukana vertaisohjaajana Mielenterveyden keskusliiton ja Aspan Omat avaimet -toiminnassa. Video on alunperin julkaistu joulukuussa 2019, mutta on monen elämässä nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

 

 

Mielenterveyden keskusliitto viettää vuonna 2021 50-vuotisjuhlavuottaan ja julkaisee vuoden aikana 50 tarinaa mielenterveydestä.

Tutustu aiemmin julkaisuihin tarinoihin.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.