Hyppää sisältöön

Vuoden mielenterveysyhdistys on Raaseporissa

Mielenterveyden keskusliiton Vuoden Pomppu 2022 -palkinto on myönnetty mielenterveysyhdistys Kaipparille innovatiivisesta ja aktiivisesta toiminnasta mielenterveyden hyväksi. Kaippari on rakentanut kaikille kaupunkilaisille hyvinvointia ja palveluja tuottavan yhteisön suurelta osin vapaaehtoisvoimin.

Mielenterveyden keskusliitto jakaa Vuoden Pomppu -palkinnon vuosittain jäsenyhteisölleen tunnustuksena edistyksellisestä toiminnasta mielenterveystyössä. Tänä vuonna Pomppu-pokaali matkaa Karjaalle Raaseporiin.

Palkinnon myöntämisperusteissa korostetaan toiminnan monipuolisuutta, aktiivista muuntautumis- ja yhteistyökykyä ja sulautumista osaksi ympäröivää yhteisöä. Juuri nämä ovat Kaipparin vahvuuksia. Mukaan pääsee kuka tahansa matalalla kynnyksellä ja leimautumatta.

Yhdistys tuottaa kuntouttavaa työtoimintaa pitkäaikaistyöttömille, työharjoittelupaikkoja naapurissa olevassa ammattioppilaitoksessa opiskeleville maahanmuuttajille sekä kaikille avoimia liikunta-, käsityö-, keskustelu- ja valokuvausryhmiä. Kaipparilla on ompelimo, kutomo ja puutyöverstas sekä kirpputori ja puoti.

Koko kylän olohuone funkistalossa

Kaipparin tupa elokuvateatteri Pallaksen talossa on koko kylän oma olohuone, jonne kuka tahansa voi piipahtaa – ja piipahtaakin – jutustelemaan, lukemaan lehtiä, tutustumaan pieneen kirjastoon, käyttämään tietokonetta ja saamaan opastusta siinä sekä tutustumaan ja tekemään käsitöitä. Kahviakin saa ja talkoilla leivottuja leivonnaisia.

Viime kesänä yhdistys perusti tuvan eteen kadun varteen viihtyisän viherkeitaan, jonka ovat ottaneet omakseen kaikki kaupunkilaiset. ”Ulko-olohuoneen” suunnitteli ja toteutusta johti yhdistyksen jäsen, maisemasuunnitteluhortonomi Kaisa Ruohoranta ja se toteutettiin yhdistyksen jäsenten, vapaaehtoisten, sponsoriyritysten ja kaupunkilaisten yhteistyöllä.

”Keidas on otettu todella hyvin haltuun yhteisenä oleskelutilana ja sillä on ollut käyttöä myös viikonloppuisin, kun yhdistyksen tupa on ollut kiinni. Lähellä asuvat kaupunkilaiset ovat omatoimisesti hoitaneet ja kastelleet kasveja”, kertoo Kaipparin toimintavastaava Marjo Kaartinen.

Kuvassa Kaipparin hallituksen puheenjohtaja Sepi Sundman ja toimintavastaava Marjo Kaartinen kannattelevat yhteistoimin Vuoden Pomppu -pokaalia.

Kaippari numeroina:

  • noin 140 jäsentä
  • yli 4000 käyntiä vuosittain
  • perustettu 1994

Lisätietoja:
Toimintavastaava Marjo Kaartinen, mielenterveysyhdistys Kaippari, puh. 040 5695 162

Kaipparin verkkosivut:
www.kaippari.fi

Kaippari Facebookissa:
https://fi-fi.facebook.com/pages/category/Cause/Kaippari-Ry-345356682225209/

Katso muut Vuoden Pomppu -palkinnon saajat

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.