Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Viikonloppu läheisille

Luonto ja liikunta jaksamisen tukena. Pohjois-Suomen ja Lapin alueella asuville ihmisille, joiden läheisellä on mielenterveyden ongelmia.

9.10.2020, klo 17:00 - 11.10.2020, klo 14:00

Hae
SOTKAMO
Missä
Holiday Club Katinkulta, Katinkullantie 15
Ilmoittautumisaika
6.8.2020, klo 09:00 - 16.9.2020, klo 16:00
Osallistujia enintään
10
Lisätietoja antaa
Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry@mtkl.fi tai Tarja Tikkanen, tarja.tikkanen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Mistä lisää voimia arkeen, kun läheinen sairastaa, eikä rinnalla kulkeminen aina ole helppoa. Perheenjäsenen sairastumisella on vaikutus koko perheen ja muidenkin läheisten arkeen ja jaksamiseen. Usein sairastuneen läheisellä jäävät omat tarpeet ja hyvinvointi taka-alalle: läheinen huolehtii esimerkiksi sairastuneen lääkityksestä, hoidosta ja talousasioiden hoitamisesta. Yleistä on, että läheinen itse uupuu olleessaan eräänlaisessa valmiustilassa jatkuvasti. Miten voisin itse lisätä jaksamista arjessa?
 
Pidätkö luonnossa oleilusta? Metsässä kävelystä, luonnon tarkkailusta, vuodenaikojen vaihtumisen merkkien seuraamisesta. Luonto on usein helposti kaikkien saavutettavissa. Luonto ja liikunta tukevat arjessa jaksamista, antavat voimia, auttavat kestämään vastoinkäymisiä ja tukevat niissä selviytymistä.
 
Läheisten viikonloppu tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa jaksamista, palata luonnon ja liikunnan ääreen sekä huomata, kuinka lähellä ovatkaan mahdollisuudet vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen.
 
Samalla on hyvä paikka ja tilaisuus puhua ajatuksista ja tunteista, vaikeistakin. Keskitymme toivoon, vahvuuksiin ja sen huomaamiseen, mikä kaikki arjessa toimii ja on hyvin. Opitaan huomaamaan pienetkin edistysaskeleet ja pohditaan, voisimmeko vähän höllentää omia odotuksiamme.
 
Joskus myös unohtuu, että emme ole ainoita, joiden läheinen on sairastunut. Ryhmässä jaamme kokemuksia toisten samoja asioita kohdanneiden kanssa, keskustelemme ja teemme erilaisia harjoituksia, liikumme ja kokeilemme luonnon elvyttäviä mahdollisuuksia.
 
Mukana on vertaisohjaaja, jolla on omakohtaista kokemusta rinnalla kulkemisesta silloin, kun läheinen kokee mielenterveysongelmia.


Paikka: Holiday Club Katinkulta, Katinkullantie 15, Vuokatti
Kurssipäivät: 9:10 - 11:10.
Kellonajat: Pe 9.10. aloitamme klo 17 ja su 11.10. lopetamme klo 14.

Muoto: Kurssilla yövytään.
Ohjaajat: Sanna Hyry ja Tarja Tikkanen, Mielenterveyden keskusliitto, Piia Saraspää, Hyvän mielen talo ry ja vertaisohjaaja
Kenelle: Kaikille Pohjois-Suomen ja Lapin alueella asuville ihmisille, joiden läheisellä on mielenterveyden ongelmia.

Mukaan mahtuu: 10
Hae mukaan viimeistään: 16.9.
Mahduinko mukaan: Ilmoitamme sinulle 23.9 mennessä.

Kustannukset: Kurssille osallistuminen ei maksa mitään ja sisältää täysihoidon. Matkakustannuksista osallistujat vastaavat itse.
 
Yhteistyössä kanssamme: Mielenterveysyhdistys Hyvän mielen talo ry


LUE TÄSTÄ VARAUTUMINEN MAHDOLLISIIN PANDEMIARAJOITUKSIIN

Paperisen hakulomakkeen voit postittaa osoitteeseen:
Mielenterveyden keskusliitto
Sanna Hyry
Kirkkokatu 23 B 1
90100 Oulu

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.