Hyppää sisältöön

Jäsenjärjestöavustusten 2024 avustuspäätös on valmistunut

Mielenterveyden keskusliitto tukee vuosittain yhdistysten toimintaa toiminta- ja kehittämisavustuksilla. Tänä vuonna avustuksia myönnettiin yhteensä 85 000 euroa. Kaikki myönnetyt avustukset olivat toiminta-avustuksia, kehittämisavustuksia ei myönnetty tänä vuonna lainkaan.

Toiminta-avustusta haki tänä vuonna 54 yhdistystä ja sitä myönnettiin kaikillea  hakeneille. Avustuksen saajien määrä ei muuttunut edellisestä vuodesta, jolloin hakijoita oli 55 ja avustusta sai 54 yhdistystä.

Kehittämisavustusta haki viisi yhdistystä, mutta sitä ei lopulta myönnetty yhdellekään hakijalle. Näin tehtiin myös viime vuonna, jolloin kehittämisavustusta haki neljä yhdistystä. Kaikki jaettavissa olevat avustusvarat jaettiin toiminta-avustuksina.

Jäsenjärjestöavustuksiin käytettävissä olevan STEA-avustuksen kokonaissumma oli tänä vuonna 85 000 euroa. Siinä oli merkittävä lasku edelliseen vuoteen, jolloin jaettavissa ollut kokonaissumma oli 100 300 euroa. Koska avustusten hakijoiden lukumäärä oli lähes sama kuin edellisenä vuonna, tämä valitettavasti tarkoitti käytännössä sitä, että hakijoille myönnetyt avustukset laskivat edellisestä vuodesta.

Myönnetyistä varoista n. 70 % kohdentui yhdistysten järjestämään vertaistoimintaan, tapahtumiin, avointen ovien toimintaan, matkoihin ja retkiin. Sääntömääräiseen toimintaan myönnettiin avustusta 29,88 % ja yhdistyksen laitehankintoihin 1,65 %.

Avustuspäätösten ja sähköisesti allekirjoitettavien avustussopimusten lähettäminen yhdistyksiin on käynnissä ja avustusten maksatus yhdistyksille alkaa pian tämän jälkeen.

Seuraava avustushaku avautuu keväällä 2025. Avustusta voi hakea yhdistys, joka ei saa jo erillistä STEA-avustusta.

Huom! Yhdistyksellä, joka liittyy varsinaiseksi jäseneksi liittoon, on oikeus hakea avustusta myös hakuajan ulkopuolella.

Lue lisää avustuksista tai kysy lisätietoja:

Järjestökoordinaattori
Erkka Öörni
erkka.oorni@mtkl.fi
040 559 0347

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.