Hyppää sisältöön

Jäsenjärjestöavustukset

Mielenterveyden keskusliitto hakee STEA:lta avustusta, joka on tarkoitettu jaettavaksi pienavustuksina liiton jäsenyhdistyksille. Ne jäsenyhdistykset, jotka eivät saa suoraan avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta, voivat siis hakea yhdistysavustusta Mielenterveyden keskusliitolta.

Tarkoituksena on tarjota yhdistyksille taloudellista tukea vapaaehtoisuuteen pohjautuvan yhdistystoiminnan turvaamiseksi.

Toiminta-avustuksen lisähaku käynnissä – hae viimeistään 15.9.

Ne jäsenyhdistykset, jotka eivät saa suoraan avustusta STEA:lta, voivat hakea toiminta-avustuksen lisäavustusta mielenterveysviikon tapahtumien järjestämiseen ja kokoustekniikan hankintaan. Avustusten hakuaika on 1.–15.9.2020.

Avustus mielenterveysviikon tapahtumiin

Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi kynttiläpäivän tapahtumiin, avoimiin oviin tai muihin yleisötilaisuuksiin, jäsentapahtumiin ja muuhun toimintaan, joka nostaa mielenterveysviikon näkyvyyttä paikkakunnalla. Avustusta ei myönnetä jäsenretkiin tai matkoihin.

Tapahtuma(t) kannattaa suunnitella etukäteen hyvin ja asettaa myös pieniä tavoitteita. Tavoitteena voi olla esimerkiksi tiedon jakaminen, tunnettavuuden kasvattaminen, sisäisten ja ulkoisten suhteiden rakentaminen jne. Selvityksessä yhdistys raportoi tavoitteiden toteutumista sekä osallistujien määrää.

Avustus on käytettävä mielenterveysviikolla, 15.-22.11.2020 ja selvitykset käytöstä on toimitettava heti tapahtumien jälkeen, viimeistään 15.12.2020 mennessä.

Avustus kokoustekniikkaan

Yhdistys voi hakea avustusta etätyöskentelyn välineiden hankintaan. Sellaisia ovat esimerkiksi lisänäyttö tai vaihtoehtoisesti TV, jonka voi yhdistää HDMI-johdolla tietokoneeseen. Avustusta voi hakea myös kannettavan tietokoneen, kameran tai kuulokkeiden hankintaan. Suosittelemme hakemaan avustusta varsinkin etätyöskentelyvälineiden hankintaan, uudet laitteet helpottavat osallistumista verkossa järjestettäviin jäsenrekisteri- ja yhdistyskoulutuksiin.

Ehdot: Avustus on käytettävä ja selvitettävä vuoden 2020 loppuun mennessä. Jos saatu avustus jää käyttämättä, rahat palautetaan liitolle. Hankinnasta on toimitettava kuitti, joka liitetään selvityslomakkeeseen.

Hankittava laite on tarkoitettu käytettäväksi yhdistyksen yhteisissä toimitiloissa, ei henkilökohtaiseen käyttöön.

Sähköinen selvityslomake lähetetään yhdistyksiin 23.11.2020.

Hae avustusta TÄSTÄ

Avustukset maksetaan yhdistyksille viikolla 39 (21.-25.9.).

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja haku päättyy aikaisemmin, jos jäljellä oleva avustus jaetaan nopeammin.

Lisätietoja

Yhdistyskoordinaattori  Helena Koskelo-Suomi, 050 362 7637, helena.koskelo-suomi@mtkl.fi tai yhdistyssihteeri Maie Puusaar, 040 512 0125, maie.puusaar@mtkl.fi, yhdistyspalvelupuhelin 050 339 4971 maanantaisin kello 12-16

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.