Hyppää sisältöön

Jäsenjärjestöavustukset

Mielenterveyden keskusliitto hakee STEA:lta avustusta, joka on tarkoitettu jaettavaksi pienavustuksina liiton jäsenyhdistyksille. Ne jäsenyhdistykset, jotka eivät saa suoraan avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta, voivat siis hakea yhdistysavustusta Mielenterveyden keskusliitolta.

Tarkoituksena on tarjota yhdistyksille taloudellista tukea vapaaehtoisuuteen pohjautuvan yhdistystoiminnan turvaamiseksi.

Avustusten haku vuodelle 2021 on päättynyt

Katse kohti vuotta 2021 ja toiminnan suunnittelua yhdistyksessä. Tuleva vuosi tuo muutoksia jäsenjärjestöjen avustusten hakemisessa. Hakuaika ja hakutapa muuttuvat – tämä on hyvä huomioida vuoden 2021 toimintasuunnitelmassa.

Mielenterveyden keskusliiton järjenjärjestöavustusta myönnetään yhdistyksille, jotka eivät saa suoraa avustusta STEA:lta.

Uusi hakuaika alkaa tammikuussa

Hakuaika on muuttunut aikaisemmista vuosista. Haku alkaa 7.1.2021 ja päättyy 15.3.2021.

Haku sähköistyy

Toinen muutos on hakutavassa. Mielenterveyden keskusliitto luopuu paperilomakkeiden ja -liitteiden vastaanottamisesta ja siirtyy kokonaan sähköiseen hakutapaan. Avustuksen hakulomake täytetään sähköisesti ja kaikki hakuun tarvittavat asiakirjat tallennetaan sekä lähetetään yhtä aikaa. Hakulinkki sulkeutuu 15.3.2021, jonka jälkeen hakemuksia tai liitteitä ei voi enää lähettää.

Yhdistys voi hakea toiminta-avustuksena:

  • yhdistyksen sääntömääräiseen toimintaan
  • yhdistyksen vertaistoimintaan
  • jäsenille järjestäviin matkoihin, leireihin ja tapahtumiin,
  • koulutuksiin
  • pienlaitehankintoihin (tietokoneet, näytöt jne.)
  • vaikuttamiseen ja viestintään

Myönnettävän toiminta-avustuksen enimmäismäärä on 2500 euroa, joka on yhdistyksen syytä huomioida talousarviota laadittaessa.

Lisäksi yhdistyksellä on mahdollisuus hakea kehittämisavustusta, jonka määrä 2000 euroa.  Kehittämis-avustuksella tuetaan yhdistyksen uudenlaisen toiminnan kokeilemista, hanketta tai kampanjaa.

Tavoitteena on rohkaista yhdistyksiä kokeilemaan, toteuttamaan ja tarvittaessa juurruttamaan uudenlaista toimintaa yhdistykseen. Kehittämisavustus on määräaikainen, kestoltaan enintään kaksi vuotta.

Tarvittavat liitteet säilyvät ennallaan. Hakemuksen liitteet, jotka tallennetaan sähköisen hakulomakkeen oheen ovat:

  • Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2021
  • Tilinpäätösasiakirjat vuodelta 2020,
  • Toimintakertomus vuodelta 2020
  • Sopimus avustuksen käytöstä

Mikäli yhdistys ei ole pitänyt kevätkokoustaan ennen hakuajan päättymistä, hakemukseen liitetään hallituksen allekirjoittama tilinpäätös.

Kun haet avustusta, tutustu huolellisesti jäsenjärjestöavustusten myöntämisperusteisiin.

Hakuohjeet ja lomakkeet

Toiminta-avustuksen hakuohje
Kehittämisavustuksen hakuohje
Sopimus avustuksen siirrosta -lomake

Lisätietoja

Olemme keskittäneet avustushakuun liittyvät kyselyt yhdistysten palvelupuhelimeen 050 339 4971 maanantaisin klo 9–16 tai muina aikoina sähköpostilla avustukset@mtkl.fi.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.