Hyppää sisältöön

Jäsenjärjestöavustukset

Mielenterveyden keskusliitto hakee STEA:lta avustusta, joka on tarkoitettu jaettavaksi pienavustuksina liiton jäsenyhdistyksille. Ne jäsenyhdistykset, jotka eivät saa suoraan avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta, voivat siis hakea yhdistysavustusta Mielenterveyden keskusliitolta. Lokakuussa avautuu myös lisäavustushaku.

Tarkoituksena on tarjota yhdistyksille taloudellista tukea vapaaehtoisuuteen pohjautuvan yhdistystoiminnan turvaamiseksi.

Lisäavustushaku aukeaa 1.10.

Ne jäsenyhdistykset, jotka eivät saa suoraan avustusta STEA:lta, voivat hakea lisäavustusta mielenterveysviikon tapahtumien järjestämiseen ja/tai IT-laitteiden hankintaan.

Hakuaika: 1.–29.10.2021

Hae avustusta mielenterveysviikon tapahtumiin

Avustusta voi hakea esimerkiksi Kynttiläpäivän tapahtumiin, avoimiin oviin, yleisötilaisuuksiin sekä muuhun toimintaan, joka nostaa mielenterveysviikon näkyvyyttä paikkakunnalla. Avustusta ei kuitenkaan myönnetä jäsenretkiin tai matkoihin.

Tapahtuma(t) kannattaa suunnitella etukäteen hyvin ja asettaa niille myös pieniä tavoitteita. Tavoitteena voi olla esimerkiksi tiedon jakaminen, tunnettavuuden kasvattaminen, sisäisten ja ulkoisten suhteiden rakentaminen. Loppuselvityksessä arvioidaan tavoitteiden toteutumista ja osallistujamäärää.

Hakuehdot: Avustus on käytettävä mielenterveysviikolla 21.–28.11.2021. Selvitykset avustuksen käytöstä on toimitettava heti tapahtumien jälkeen, viimeistään 15.12.2021 mennessä.

Hae avustusta IT-laitteiden hankintaan

Yhdistys voi hakea avustusta IT-laitteiden hankintaan. Sellaisia ovat esimerkiksi:

  • Tietokone
  • Näyttö tai TV, jota voi käyttää näyttönä
  • Skanneri
  • Tulostin
  • Puhelin

Avustusta ei myönnetä hankitun laitteen asennuskustannuksiin.

Hakuehdot: Avustus on käytettävä ja selvitettävä viimeistään 15.12.2021 mennessä. Jos saatu avustus jää käyttämättä, rahat palautetaan liitolle. Hankinnasta on toimitettava kuitti, joka liitetään sähköiseen selvityslomakkeeseen.

Hakemukset ja selvitykset toimitetaan sähköisesti

Hakemukset ja selvitykset toimitetaan sähköisesti tälle sivulle 1.10. avautuvien linkkien kautta.

Huom! Jos yhdistys ei ole saanut toiminta- tai kehittämisavustusta vuodelle 2021, toimitetaan myös allekirjoitettu sopimus avustuksen käytöstä. Sopimus lähetetään osoitteeseen:
Maie Puusaar, Koirasaarentie 19 B 104, 00590 Helsinki

Hakuohjeet
Lisäavustuksen hakulomake
Selvityslomake

Avustuspäätöksiä tehdään lokakuun aikana ja avustukset maksetaan heti päätösten jälkeen.

Kysy lisätietoa

Yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi, 050 362 7637, helena.koskelo-suomi@mtkl.fi
Yhdistyssihteeri Maie Puusaar, 040 512 0125, maie.puusaar@mtkl.fi

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.