Hyppää sisältöön

Jäsenjärjestöavustukset

Mielenterveyden keskusliitto hakee STEA:lta avustusta, joka on tarkoitettu jaettavaksi pienavustuksina liiton jäsenyhdistyksille. Ne jäsenyhdistykset, jotka eivät saa suoraan avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta, voivat siis hakea yhdistysavustusta Mielenterveyden keskusliitolta.

Tarkoituksena on tarjota yhdistyksille taloudellista tukea vapaaehtoisuuteen pohjautuvan yhdistystoiminnan turvaamiseksi. Mielenterveyden keskusliitto jakaa avustukset noudattaen STEA:n ohjeistusta hakemiseen ja raportointiin liittyen.

Avustuslinjauksena on, että avustuksen käyttötarkoitus noudattaa Mielenterveyden keskusliiton yhdistystoiminnan painopisteitä.

HAE AVUSTUSTA MIELENTERVEYSVIIKON TAPAHTUMIIN

Ne jäsenyhdistykset, jotka eivät saa suoraan avustusta STEA:lta, voivat hakea vielä avustusta liitolta tämänvuotisen mielenterveysviikon tapahtumien järjestämiseen.

Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi kynttiläpäivän tapahtumiin, avoimiin oviin tai muihin yleisötilaisuuksiin, jäsentapahtumiin ja muuhun toimintaan, joka nostaa mielenterveysviikon näkyvyyttä paikkakunnalla. Avustuksen enimmäismäärä on 500 euroa.

Avustus on käytettävä mielenterveysviikolla 18.-24.11.2019 ja selvitykset käytöstä on toimitettava heti tapahtumien jälkeen.
Avustus ei koske osallistumista mielenterveysmessuille eikä sellaisia tapahtumia, joihin liitto on jo tänä vuonna myöntänyt avustusta.

Tapahtuma(t) kannattaa suunnitella etukäteen hyvin ja asettaa myös pieniä tavoitteita. Tavoitteena voi olla esimerkiksi tiedon jakaminen, tunnettavuuden kasvattaminen, sisäisten ja ulkoisten suhteiden rakentaminen jne. Selvityksessä yhdistys raportoi tavoitteiden toteutumista sekä osallistujien määrää.

HAKULOMAKE

Avustukset maksetaan viikolla 44.

Lisätietoja

  • Yhdistyssihteeri Maie Puusaar, 040 512 0125, maie.puusaar@mtkl.fi
  • Yhdistysten palvelupuhelin 050 339 4971 maanantaisin kello 9-16

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.