Hyppää sisältöön

Kannattaako olla jäsenemme?

Kun olette perustaneet uuden yhdistyksen, mietitte ehkä, kannattaako teidän olla Mielenterveyden keskusliiton jäsen? Miksi kannattaa ja mitä hyötyä? Tutustu konkreettisiin etuihin, joita tarjoamme jäsenyhdistyksillemme. Jäseneksi voi liittyä myös muut kauemmin toimineet yhdistykset, ei vain juuri uusi perustettu yhdistys.

1. Mahdollisuus taloudelliseen tukeen

 • Jos yhdistyksenne ei saa suoraan STEAn rahoitusta, teillä on mahdollisuus hakea pientä taloudellista tukea Mielenterveyden keskusliitosta. Tukea voi saada perustoimintaanne sekä vaikuttamis- ja kehittämistyöhön.
 • Kun olette jäsenyhdistyksemme, voitte hakea taloudellista tukea koulutusten järjestämiseen yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.
 • Jäsenenämme voitte osallistua vammaisjärjestöjen valtakunnalliseen pieni ele – vaalikeräykseen ja hankkia varoja yhdistyksellenne.

2. Jäsenrekisteri, OmaKilta ja tapahtumakalenteri käytössänne

 • Jäsenemme saavat käyttöönsä maksutta KILTA-jäsenrekisteriohjelman sekä koulutusta sen käyttöön.
 • KILTA-ohjelmalla voitte hallinnoida yhdistyksen jäsenrekisteriä.
 • Tarjoamme jäsenyhdistysten jäsenille OmaKilta-asiointipalvelun käyttöoikeudet.

3. Koulutuksia toimintanne tueksi

 • Järjestämme jäsenyhdistyksillemme yhteisiä koulutus-, ajankohtais- ja verkostoitumistapahtumia.
 • Järjestämme alueelliset järjestöpäivät yhdistysten luottamusjohdolle ja valtakunnalliset työntekijäpäivät yhdistystemme palkatulle henkilöstölle
 • Tuemme jäsenyhdistystemme liikunta- ja kulttuuritoimintaa sekä alueellisten koulutusten että verkkokoulutusten avulla.

4. Koulutusyhteistyö: Tehdäänkö yhdessä?

Etsimme jatkuvasti jäsenyhdistyksistämme koulutuskumppaneita varsinkin kursseille, jotka on suunnattu mielenterveysongelmia itse kokeville ihmisille. Meiltä tulevat ohjaaja ja markkinointiapu. Teiltä toivottavasti osallistujat ja ehkä toinen ohjaaja. Saatte samalla käyttöönne kurssin kaikkia ideat, ajatukset, harjoitukset ja menetelmät ja voitte ottaa niitä käyttöönne yhdistyksessänne.

5. Alennettuja tapahtumahintoja jäsenyhdistyksille

 • Mielenterveysmessujen ammattilaisohjelmaan osallistuminen -50 % alennuksella.  Etuus koskee normaalihintaisia lipputyyppejä. Ei koske työpajoja. Valitse lipputyyppinä MTKL-jäsenyhdistys-lippu ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Valtakunnalliseen Liikettä palloon! -tapahtumaan pääsee joukkueenne osallistumaan alennettuun jäsenhintaan.

6. Valmista materiaalia ja markkinointiapua

 • Mielenterveyden keskusliitto tuottaa vuosittain valmista markkinointimateriaalia, esimerkiksi Mielenterveysviikkolle, ja jäsenyhdistykset saavat sen käyttöönsä.
 • Koostamme yhdistysten Mielenterveysviikon kampanjaan liittyvät tapahtumat ja markkinoimme niitä yhteisesti medialle.
 • Kun järjestätte yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa tapahtuman tai seminaarin alueellanne, autamme sen markkinoinnissa ja alueellisessa näkyvyydessä.

7. Tekijänoikeudet: Sopimusasiat kunnossa!

Mielenterveyden keskusliiton jäsenenä kuulutte automaattisesti yhteiseen Teosto- ja Gramex-sopimukseemme. Jos siis soitatte alle 200 henkilön tapahtumissanne musiikkia vaikkapa äänitallenteelta, ja musiikin esittäminen ei ole tilaisuuden pääasia, teidän ei tarvitse ostaa erillistä musiikinsoittolupaa. Samoin sopimus kattaa yhdistyksen liikuntaryhmissä laillisesta lähteestä peräisin olevan musiikin käyttämisen.

8. Tarvitsetteko neuvoa tai apua?

Sitäkin meiltä saa yhdistystoiminnan kiemuroihin. Lisäksi lakimiehemme neuvoo juridisissa ongelmissa.

10. Yhdessä jätämme jäljen

Jotta mielenterveysasiat arkipäiväistyisivät ja niihin liittyvät luulot ja ennakkokäsitykset hälvenisivät, Mielenterveyden keskusliitto tekee päivittäin edunvalvontaa ja vaikuttamistyötä niin yksilötasolla, yhteisötasolla kuin yhteiskunnallisesti. Toimimme eri työryhmissä ja neuvottelukunnissa, koulutamme eri puolilla Suomea ja teemme mielenterveysasioita tunnetuksi. Viestimme valtakunnallisesti.

Liittona tarvitsemme jäsenyhdistyksiämme. Yhdessä saamme enemmän aikaan kuin yksin!

Hae Mielenterveyden keskusliiton jäseneksi!

Kysy lisää
Järjestökoordinaattori Erkka Öörni
erkka.oorni@mtkl.fi
040 559 0347

Asiantuntija, kouluttaja Jenni Rihti
jenni.rihti@mtkl.fi
040 820 0597

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.