Hyppää sisältöön

Kokousedustajien valinta

Ylimääräisessä liittokokouksessa äänivaltaa käyttävät jäsenyhdistysten valitsemat edustajat. Jäsenyhdistysten on ilmoitettava liittokokousedustajansa viimeistään 3.9.

Yhdistys voi ilmoittaa valtakirjalla ylimääräiseen liittokokoukseen jäsenmääränsä mukaan 2-6 edustajaa, kaksi jokaista alkavaa sataa jäsentä kohti. Yhdistys voi myös ilmoittaa vain yhden edustajan, joka on valtuutettu käyttämään kaikkia yhdistyksen ääniä. Yhdistyksen jäsenmäärä määräytyy vuoden 2020 maksetun jäsenmaksulaskun mukaan.

On tärkeää valita myös varaedustajat siltä varalta, että valituille edustajille tai joillekin heistä tulee este.  Lue lisää liiton säännöistä. 

Yhdistys valitsee edustajansa sillä tavalla kuin sen omissa säännöissä määrätään. Jos säännöissä ei määrätä, että edustajien valinnan tekee yhdistyksen kokous, niin edustajat valitsee hallitus.

Huom! Edustajalla saa olla vain yhden yhdistyksen antama valtakirja.

Edustaja käyttää liittokokouksessa päätösvaltaa, eli hän saa pitää puheenvuoroja ja äänestää.

Jäsenyhdistys, joka on maksanut vuoden 2020 jäsenmaksun 31.12.2020 mennessä voi osallistua kokoukseen.

Valtakirjalomake saapuu virallisen kokouskutsun mukana. Löydät sähköisen ja tulostettavan valtakirjalomakkeen myös sivun alalaidasta.

Valtakirjan palautus viimeistään 3.9.

Valtakirja toimitetaan täytettynä ja allekirjoitettuna pdf-muodossa sähköpostilla osoitteeseen maie.puusaar@mtkl.fi viimeistään 3.9.

Paperinen valtakirja postitetaan viimeistään 30.8. osoitteeseen Mielenterveyden keskusliitto, Malmin kauppatie 26, 4. krs, 00700 Helsinki.
Huom! Varaa aikaa postin kulkuun niin, että valtakirja on varmasti ajoissa perillä liitossa. 

Täytä sähköinen valtakirja
Tulosta ja täytä paperinen valtakirja

 

Palaa etusivulle >