Hyppää sisältöön

Koulutukset ja tapahtumat

Ytyä yhdistystoimintaan, Toivon työpaja, seuraava Hyvinvoinnin iltakoulu, teatterikurssi tai seminaaritapahtuma. Mitä ja missä? Milloin olikaan seuraava Liikettä palloon!? Entä milloin vietetään mielenterveysviikkoa? Niin yhdistyksille suunnatut koulutukset kuin kaikki muutkin koulutuksemme löydät Mielenterveyden keskusliiton kurssikalenterista.

Mitä tapahtuu ja missä?

Järjestämme koulutuksia varta vasten jäsenyhdistyksillemme sekä monenlaisia kursseja, koulutuksia, seminaareja ja luentoja eri puolilla Suomea mielenterveysongelmia kokeville ihmisille, mielenterveysongelmia työssään kohtaaville ammattilaisille sekä kaikille kiinnostuneille. Sekä verkkokursseja.

Parhaiten pysyt ajan tasalla kun seuraat tapahtumakalenteria.

Tapahtumakalenteri – etsi kursseja ja koulutuksia läheltäsi

Lisätiedot: Yhdistyssihteeri Maie Puusaar, puh. 040 512 0125, maie.puusaar@mtkl.fi

Vuosittaiset jäsentapahtumat

Liikettä palloon! keväällä

Liikettä palloon! -tapahtumassa kisataan vuosittain salibandyn kuninkuudesta Tampereella.

Turnaus on avoin kaikille mielenterveysalan joukkueille, mutta jäsenyhdistysten joukkueet pääsevät mukaan alennettuun jäsenhintaan.

Lue lisää

Valtakunnalliset yhdistyspäivät elokuussa

Valtakunnalliset yhdistyspäivät on mielenterveysyhdistysten suurin, vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma. Tapahtumassa kisataan yleisurheilussa, järjestetään erilaisia kulttuurityöpajoja, retkiä ja kaupunkikierroksia, palkitaan vuoden mielenterveysyhdistys  Vuoden Pomppu -palkinnolla ja vietetään aikaa erilaisissa iltatapahtumissa.

Tapahtuma toteutetaan joka vuosi eri kaupungissa ja se järjestetään yhteistyössä alueellisen mielenterveysyhdistyksen kanssa. Paikalle odotetaan kulloinkin noin 400 osallistujaa ympäri Suomea.

Lue lisää

Muut valtakunnalliset tapahtumat ja teemaviikot

Kynttilätapahtuma

Kynttilätapahtumia järjestetään viikon 46 sunnuntaina ympäri Suomea yhteistyössä Surunauha ry:n ja seurakuntien kanssa. Tapahtumien tarkoitus on kunnioittaa itsemurhan tehneiden muistoa ja tukea heidän läheisiään. Ensimmäinen kynttilätapahtuma järjestettiin vuonna 1992.

Mielenterveysviikko

Mielenterveysviikkoa vietetään viikolla 47, mutta teemaviikko käynnistyy perinteisesti viikon 46 sunnuntaina kynttilätapahtumilla. Mielenterveysviikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, seminaareja ja tempauksia ympäri maata. Viikon päätapahtuma on Mielenterveysmessut Helsingissä.

Lue lisää

Mielenterveysmessut

Mielenterveysmessut kokoaa eri kansalais- ja ammattiryhmät vuosittaiseen verkkotapahtumaan. Messupäivät ovat viikon 47 tiistaina ja keskiviikkona.

Lue lisää

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.