Hyppää sisältöön

Mistä varoja toimintaan?

Paha on pyörittää yhdistyksen toimintaa ihan ilman rahaa. Mutta mistä ja miten varoja toiminalle? Tutustu eri vaihtoehtoihin.

Yhdistystoimintaan voi hakea toiminta- ja kehittämisavustusta Mielenterveyden keskusliitolta tai suoraan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA). Opintokeskus Sivis myöntää tukea koulutusten järjestämiseen ja Pieni ele -vaalikeräys tuottaa varoja mm. yhdistysten vertaistuki- ja neuvontapalveluihin.

STEA-avustukset

Yhdistysrekisteriin rekisteröidyt yleishyödylliset yhdistykset ja säätiöt, joiden tarkoituksena on terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen, voivat hakea STEA:n avustuksia. STEA edellyttää hakijoilta muodollisen avustuskelpoisuuden lisäksi kattavaa jäsenistöä tavoitteisiin ja laajuuteen suhteutettuna.

STEA-avustusten hakuajat

  • Toukokuu: Uudet avustukset
  • Syyskuu: Jatko-avustukset

Tarkemmat tiedot hakuajoista ja hakuprosessista

Mielenterveyden keskusliitton jäsenjärjestöavustus

Mielenterveyden keskusliitto hakee STEA:lta avustusta, joka on tarkoitettu jaettavaksi pienavustuksina liiton jäsenyhdistyksille. Ne jäsenyhdistykset, jotka eivät saa suoraan avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta, voivat siis hakea avustusta Mielenterveyden keskusliitolta.

Lue lisää avustuksista

Pieni ele –vaalikeräyksestä varoja vertaistuki- ja virkistystoimintaan

Pieni ele on valtakunnallinen keräys kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Sen järjestävät 15 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu noin 400 000 jäsentä. Mukana on myös Mielenterveyden keskusliitto.

Keräys toteutetaan talkoovoimin valtakunnallisten vaalien yhteydessä ja mukana on yli 10 000 vapaaehtoista äänestyspaikoilla ympäri Suomen. Myös Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus osallistua omilla alueillaan.

Keräyksen tuotto jaetaan osittain suoraan yhdistyksille ja osittain valtakunnalliseen työhön.

Seuraava pieni ele -keräys presidentinvaalin yhteydessä 17.–23.1. ja 28.1.2024.

Keräyksessä mukana olevat yhdistykset

Lisätietoja
Tapahtumakoordinaattori Silja Lepistö, 040 5000 822, silja.lepisto(at)mtkl.fi

Opintokeskus Sivis

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Mielenterveyden keskusliitto on Siviksen jäsen, ja liiton jäsenjärjestönä myös jäsenyhdistykset voivat hakea Sivikseltä tukea yhdistykselle koulutusten järjestämiseen.

Mielenterveyden keskusliitolla on ns. ”opintojaksokiintiö” eli yhteensä 200 tuntia, joka on varattu jäsenyhdistystemme käyttöön.

Hae tukea

Jos siis suunnittelette yhdistyksessänne koulutusta, voitte hakea siihen Mielenterveyden keskusliiton kiintiöstä Opintokeskus Siviksen tukea.

Lisätietoja

Järjestökoordinaattori Erkka Öörni, erkka.oorni@mtkl.fi, 040 559 0347

Myös muut Siviksen palvelut ovat käytössänne. Tutustu koulutuksiin, materiaaliin ja muuhun tarjotaan.

 

  • Mielenterveyden keskusliitto

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.