Warning: array_map(): Argument #2 should be an array in /var/www/project/web/app/themes/mtkl/models/shared/single-flexible.php on line 196 Mistä varoja toimintaan? | MTKL Hyppää sisältöön

Mistä varoja toimintaan?

Paha on pyörittää yhdistyksen toimintaa ihan ilman rahaa. Mutta mistä ja miten varoja toiminalle? Tutustu eri vaihtoehtoihin.

Yhdistystoimintaan voi hakea toiminta- ja kehittämisavustusta Mielenterveyden keskusliitolta tai suoraan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA). Kunnossa kaiken ikää-ohjelma (KKI) myöntää tukea liikuntatoimintaan, Opintokeskus Sivis koulutusten järjestämiseen ja Pieni ele -vaalikeräys tuottaa varoja mm. yhdistysten vertaistuki- ja neuvontapalveluihin.

STEA-avustukset

Yhdistysrekisteriin rekisteröidyt yleishyödylliset yhdistykset ja säätiöt, joiden tarkoituksena on terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen, voivat hakea STEA:n avustuksia. STEA edellyttää hakijoilta muodollisen avustuskelpoisuuden lisäksi kattavaa jäsenistöä tavoitteisiin ja laajuuteen suhteutettuna.

STEA-avustusten hakuajat

  • Toukokuu: Uudet avustukset
  • Syyskuu: Jatko-avustukset

STEA: Tarkemmat tiedot hakuajoista ja hakuprosessista

Mielenterveyden keskusliitton jäsenjärjestöavustus

AVUSTUSHAKU VUODELLE 2020 ON ALKANUT

Mielenterveyden keskusliitto hakee STEA:lta avustusta, joka on tarkoitettu jaettavaksi pienavustuksina liiton jäsenyhdistyksille. Ne jäsenyhdistykset, jotka eivät saa suoraan avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta, voivat siis hakea avustusta Mielenterveyden keskusliitolta.

Lue lisää

Pieni ele –vaalikeräyksestä varoja vertaistuki- ja virkistystoimintaan

Pieni ele on valtakunnallinen keräys kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Sen järjestävät 15 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu noin 400 000 jäsentä. Mukana on myös Mielenterveyden keskusliitto.

Keräys toteutetaan talkoovoimin valtakunnallisten vaalien yhteydessä ja mukana on yli 10 000 vapaaehtoista äänestyspaikoilla ympäri Suomen. Myös Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus osallistua omilla alueillaan.

Keräyksen tuotto jaetaan osittain suoraan yhdistyksille ja osittain valtakunnalliseen työhön

Seuraava Pieni ele -lipaskeräys järjestetään kuntavaalien äänestyspaikoilla 7.–13.4.2021 ja 18.4.2021. Lisätietoa keräyksestä elokuun jäsenkirjeessä.

Lisätietoja
Tapahtumakoordinaattori Silja Lepistö, 040 5000 822,silja.lepisto(at)mtkl.fi

Lue lisää Pieni ele -keräyksestä

Opintokeskus Sivis

Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistykset voivat hakea yhdistykselle Opitaan järjestöissä- tukea koulutusten järjestämiseen Opintokeskus Sivikseltä, jonka jäsen keskusliitto on. Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta.

Mielenterveyden keskusliitolla on ns. ”opintojaksokiintiö” eli yhteensä 200 tuntia, joka on varattu jäsenyhdistystemme käyttöön.

Jos siis suunnittelette yhdistyksessänne koulutusta, voitte hakea siihen Mielenterveyden keskusliiton kiintiöstä Opintokeskus Siviksen tukea tästä.

Lue ja tulosta Sivisverkon ohjeet tästä.

Lisätietoja

  • Yhdistyskoordinaattori Helena Koskelo-Suomi, 050 362 7637, helena.koskelo-suomi@mtkl.fi,
  • Yhdistyspalvelupuhelin 050 339 4971 maanantaisin kello 12-16

Opintokeskus Sivis 

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.