Hyppää sisältöön

Kilta-jäsenpalvelu uudistuu

Monen jäsenyhdistyksen käyttämä sähköinen Kilta-järjestelmä päivitetään syys-lokakuussa uuteen, sekä yhdistyksiä että niiden jäseniä entistä laajemmin palvelevaan versioon. Uudesta järjestelmästä löytyy myös sähköinen jäsenkortti.

Jäsenyhdistyksen näkökulmasta tärkein uudistus on myyntireskontra, jonka ansiosta yhdistys voi lähettää laskut jäsenilleen joko paperi- tai sähköpostissa. Myyntireskontrassa voi seurata mm. avoimien ja erääntyneiden laskujen kehitystä sekä hallinnoida niitä. Suoritukset voidaan kirjata joko käsin tai tuoda myyntireskontraan viitetiedostosta, josta ne kohdistetaan laskuihin automaattisesti. Jäsenen laskutustiedot puolestaan näkyvät jäsenkortilla.

Uuden järjestelmän ansiosta jäsenhakemuksen voi täyttää yhdistyksen verkkosivulla, ja hakemus tallentuu suoraan Kilta-rekisteriin. Tämä toki toimii vain, kun yhdistys on ottanut rekisterin käyttöönsä.

Uudistus parantaa myös rekisterin käyttäjän tietosuojaa. Käyttäjä voi ensimmäistä kertaa kirjautuessaan vaihtaa itse salasanan sekä tilata uuden käyttäjätunnuksen tai salasanan, jos vanha on unohtunut. Aiemmin nämä muutokset on hoidettu liiton kautta. Henkilön tietoihin tehdyistä muutoksista jää tietokantaan muutoshistoria.

Jäsenille uusi asiointipalvelu

Yhdistyksen jäsenen näkökulmasta uutta on verkkoselaimen kautta toimiva asiointipalvelu, jota on helppo käyttää niin tietokoneella kuin mobiililaitteella. Jäsen voi itse tarkistaa, onko jo muistanut maksaa jäsenlaskunsa. Hän löytää palvelusta sekä oman yhdistyksensä että Mielenterveyden keskusliiton jäsenedut ja yhteystiedot.

Myös uusi jäsenkortti löytyy asiointipalvelusta. Sen voi tarvittaessa näyttää puhelimen tai tabletin ruudulta kirjautumalla asiointipalveluun. Halutessaan kortista voi myös tulostaa paperiversion valmiiksi lompakkoon.

Uusi Kilta otetaan käyttöön syys-lokakuun vaihteessa. Aluksi koulutetaan yhdistykset, joilla Kilta on jo käytössä. Koulutukset toteutetaan verkossa keskiviikkoisin ja perjantaisin, 28.10. alkaen ja 13.11. saakka.

Nyt on hyvä aika ottaa Kilta käyttöön!

Nyt on hyvä aika siirtyä sähköisen jäsenpalvelun käyttöön muidenkin yhdistysten. Tee sopimus palvelun käyttöönotosta syksyn aikana, niin yhdistyksesi pääsee hyötymään asiointipalvelusta ja verkkolomakkeista jo ensi vuonna.

Ohjeet löydät täältä.

Lisätietoa: Maie Puusaar, maie.puusaar@mtkl.fi, 040 512 0125

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.