Hyppää sisältöön

Liikkumiskampanja haastaa jäsenyhdistykset

Syty liikkeelle -kampanja haastaa Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistykset aktivoimaan jäseniään liikkumaan. Kampanja-aika on neljä viikkoa 14.9.–11.10.2020.

Tänä syksynä eri puolilla Suomea toimivissa mielenterveysyhdistyksissä järjestetään helppoja tapoja jäsenten aktiivisuuden lisäämiseksi. Tärkeintä on liikkeelle lähteminen ja yhdessä liikkumisen ilo.

Joskus liikkeelle lähtemisen kynnys voi olla korkea, mutta sen ylittämiseen tarvittava apu lähellä. Kuten hyvä seura ja se, että joku innostaa mukaan.

Liikkumisen tavalla ei ole väliä – tässä kampanjassa lyhimmillään jo viiden minuutin pituiset tuokiot lasketaan, kun ne toteutetaan porukalla. Runsaalla aktiivisuudella yhdistys voi kuitenkin voittaa hauskoja palkintoja!

Liikkumalla terveyshyötyjä

Säännöllinen liikkuminen vähentää tutkitusti masennus- ja ahdistusoireita ja parantaa stressinsietoa. Liikkuminen parantaa myös ihmisen tunnetta siitä, mihin pystyy ja on kykeneväinen. Myös unen laatu paranee, kun liikkuu säännöllisesti.

Liikkuminen lisää myös sosiaalista vuorovaikutusta. Jo yksikin liikkumiskerta saa aikaan positiivisia muutoksia kehossasi. Kannattaa kokeilla!

Tulkaa mukaan livetapahtumiin!

  • Katin Liikuntastudio keskiviikkona 16.9. kello 13 MTKL Yhdistysuutiset -Facebook-sivulla.
  • MTKL Yhdistysuutiset -Facebook-livetapahtuma maanantaisin 21.9., 28.9., 5.10. ja 12.10. kello 10.

Liikkumisvinkkejä, ideoita ja yhdessä tekemisen iloa. Tervetuloa!

Seuraa kampanjaa somessa

Seuraa myös muita sosiaalisen median kanaviamme tai julkaise oma liikkumiskuvasi tunnisteella #sytyliikkeelle.

Kampanjan materiaalit

Liikuntahaasteen ohjeet
Kampanjakortti
Juliste
Syty liikkelle -kuva

Liikuntavinkit

Noppa
Sibeliusboksi
Tikapuut
Taukojumppa

Lisätiedot: liikunta-asiantuntija Kati Rantonen, p. 046 920 6427, kati.rantonen@mtkl.fi.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.