Hyppää sisältöön

Liittokokouksen edustajamäärää syytä rajata koronatilanteen vuoksi

Mielenterveyden keskusliiton Valta ja vastuu 2020 -liittokokous järjestetään Tampereella 17.-18.10. Liitto suosittaa vahvasti, että kukin jäsenyhdistys lähettää paikalle vain yhden äänivaltaisen edustajan. Osallistujamäärän rajaaminen on tärkeää sekä koronapandemian aiheuttaman terveysriskin vuoksi että kaikkien jäsenyhdistysten tasavertaisen osallistumismahdollisuuden takaamiseksi.

Jotta kokouspaikalla voidaan minimoida korona-altistuksen riski, liittokokouksessa on syytä olla läsnä enintään yksi kokousedustaja per yhdistys. Kannattaa kuitenkin valita hänelle varahenkilö jo valmiiksi esimerkiksi sairastapauksen tai muun esteen vuoksi. Kokouspaikalle voi tulla vain täysin terveenä. Keskusteluun ja päätöksentekoon ei valitettavasti voi osallistua etänä.

Koska kokoustilaan mahtuu turvavälit huomioiden kerrallaan enintään 150 henkilöä, suositamme vahvasti, että yhdistykset eivät lähetä seuraajia paikan päälle. Liittokokousta voi seurata suorana lähetyksenä verkosta. Lähetämme linkin yhdistyksille hyvissä ajoin etukäteen.

Liittokokousehdokkaille on varattu mahdollisuus esittäytyä paikan päällä. Ilmoita siis yhdistyksesi ehdokkaat kokoukseen samalla verkkolomakkeella kuin kokousedustajakin. Näin voimme suunnitella kaikkien osallistujien kannalta turvalliset ja tasa-arvoiset esittäytymiskäytännöt.

Päivitämme 17.8. avatun ilmoittautumislomakkeen uuden suosituksen mukaiseksi. Lomake avataan uudessa muodossa aivan lähipäivinä.

Tehdään yhdessä turvallinen ja kaikkien jäsenyhdistysten tasa-arvoisen osallistumisen mahdollistava liittokokous!

Lisää liittokokoustietoa

Uutista muutettu 19.8.2020 klo 15.30: selvennetty tietoa siitä, että kyseessä on keskusjärjestön suositus jäsenyhdistyksilleen.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.