Hyppää sisältöön

Runo kasvaa lauluksi -kirjoituskilpailu käynnistyy

Mielenterveyden keskusliitto viettää vuonna 2021 50-vuotisjuhlavuottaan ja julkaisee vuoden aikana 50 tarinaa mielenterveydestä. Runo kasvaa lauluksi -kirjoituskilpailu on osa juhlavuoden tarinakokonaisuutta.

Kirjoita runo elämäsi kokemuksista

Ovatko sanat antaneet sinulle lohtua? Voitko nostaa pintaan oman elämäsi kokemuksia runolla? Millainen olisi sinun runosi lohdusta, toivosta tai mahdollisuuksista, valonpilkahduksista?

Runo muuttuu lauluksi

Mielenterveyden keskusliiton tuleva kulttuurikummi, laulaja ja runoilija Kyösti Mäkimattila, tukee kilpailua ja palkintona säveltää voittajarunon.

Kuka voi osallistua kilpailuun?

Kilpailuun ovat tervetulleita osallistumaan kaikki kirjoittajat, jotka haluavat jakaa lohtua ja toivoa runouden kautta.

 Kilpailuohjeet

  • Kirjoita runo ja lähetä se meille!
  • Runon tyyli on vapaa.
  • Kirjoita koneella. Maksimipituus on 2 liuskaa 1,5 rivivälillä.
  • Osallistua saa yhdellä runolla.
  • Merkitse tekstiin nimimerkkisi. Liitä mukaan erillinen tiedosto tai kirjekuori, jossa on oikea nimesi, puhelinnumerosi ja muut yhteystiedot.
  • Lähetä runosi viimeistään 22.10. sähköpostilla: toimisto@mtkl.fi (otsikko: Runo kasvaa lauluksi) tai postilla (oltava perillä 22.10.): Mielenterveyden keskusliitto, toimisto, Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki. Kuoreen tunnus ”Runo kasvaa lauluksi”.
  • Voittajarunon säveltää lauluksi laulaja Kyösti Mäkimattila.
  • Mielenterveyden keskusliitolla on oikeus käyttää kirjoituskilpailun tekstejä viestinnässään omissa julkaisussaan ja kanavissaan. Tekstit pisteyttää esiraati ja voittajan valitsee Mielenterveyden keskusliiton kolmijäseninen raati.
  • Kysy lisätietoa: Nina Tuittu, nina.tuittu@mtkl.fi, 040 723 8682.

Valmistaudu kilpailuun ja osallistu Runoa päin -kirjoituskurssille

Syyskuun Runoa päin -kirjoituskurssilla (3-osainen) vahvistetaan omaa otetta runojen kirjoittamiseen, kokeillaan nykyrunouden keinoja ja saadaan sysäyksiä itseilmaisuun. Kurssi sisältää välitehtäviä ja saat myös kirjallista palautetta opettajalta. Kurssin ohjaa runoilija ja kirjailija Anja Erämaja. Ilmoittaudu kurssille viimeistään 9.9.

Kyösti Mäkimattila kannustaa ihmisiä kirjoittamisen pariin

”Kirjoittaminen on aina ollut itselleni kuin jonkinlainen portti tai kanava johonkin toiseen ulottuvuuteen. Mielikuvitus ja omat tosielämän kokemukset ovat saaneet viedä kirjoittavaa kättäni vapaasti. Jonnekin, jonka luomisessa itselläni on jokin rooli ja paikka.

Kirjoittaessani en juuri koskaan ole yksin, vaikka sitä yksin teenkin, sillä sieltä mielen sopukoista saan seuralaisia osaksi tarinoitani. Kutsunkin Sinua nyt tarttumaan rohkeasti kynään, kerro oma saagasi, tosi tai sepitteellinen, kirjoita pieni runo tai kokonainen eepos. Tänä erikoisena aikana juuri sanoilla on suuri merkitys, niiden asettelulla on aina vain tärkeämpi virka. Kaiken tämän kohinan keskellä nähdyksi tuleminen vaatii harkintaa ja viisautta sanojen sijoittelussa.

Ja vielä, vaikka kuinka tuntuisikin, että elämme pimeyden laaksossa, niin olen varma, että valo voittaa, eikä kauneus ole maailmasta mihinkään kadonnut.

Näillä mietteillä,

K.”

Kuva: Mika Toivanen

Kuuntele Kyösti Mäkimattilan uusi kappale ”Se päivä koittaa vielä” YouTubesta.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.