Hyppää sisältöön

Vaatevuokraamo Bonic tukee Valoa-chatin toimintaa

Vaatevuokraamo Bonic ja Mielenterveyden keskusliitto juhlistaa 3. helmikuuta vietettävää Valon päivää yhdessä. Bonic haluaa olla mukana levittämässä tietoisuutta mielenterveydestä ja poistamassa ennakkoluuloja mielenterveysongelmien ympäriltä.

Helmikuussa, kun valo vähitellen alkaa lisääntyä ja voittaa pimeyttä, on hyvä hetki viettää Valon päivää.

Valon päivä on masennukseen sairastuneiden ja heidän läheistensä yhteinen teemapäivä. Sillä halutaan korostaa keskinäisen tuen merkitystä sekä tuoda toivoa masennukseen sairastuneille ja heidän läheisilleen pitkän talven jälkeen.

Siksi kannustamme kysymään ystäviltä rohkeasti kuulumisia ja muistuttaa, että kohtaaminen ja puhuminen ovat tärkeä osa mielen hyvinvointia:

“Ahdistuksen tunteen kanssa ei kannata jäädä yksin. Jos et halua tai uskalla puhua läheisillesi mielenterveyteen liittyvistä asioista, ole yhteydessä meihin. Olemme olemassa juuri tällaisia tilanteita varten”, kertoo Henna-Riikka Myrskylä Mielenterveyden keskusliitolta.

Valoa-chatissa mielenterveysaiheisiin kysymyksiin on vastaamassa aina mielenterveyden ammattilainen. Kyse voi olla asiakkaan omasta tai läheisen tilanteesta.

Asiakkaalla voi olla mielessä jokin tietty mielenterveyteen liittyvä kysymys tai ongelma, johon hän hakee ratkaisua. Kuitenkin usein, kun mielenterveyden ongelman kohtaa ensimmäisen kerran, asiaa voi olla vaikea pukea sanoiksi. Se ei kuitenkaan haittaa, ammattilaisemme etsivät usein ratkaisuja aluksi epämääräiseltä tuntuvaan tunteeseen.

Valoa-chat on auki joka arkipäivä kello 12–15. Chatin löydät Mielenterveyden keskusliiton nettisivujen oikeasta alakulmasta.

Pienikin tuki auttaa. Tue mielenterveystyötä ja lahjoita helposti Mielenterveyden keskusliiton työhön täällä. Bonic lahjoittaa 3.-20.2.2022 vuokratuista vaatteista 10 prosenttia Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chatin toimintaan.

Valoa-chattiin pääsee osoitteesta www.mtkl.fi oikean alareunan sinisestä chat-palkista.
Valoa-chat on auki arkisin klo 12–15.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.