Hyppää sisältöön

Mielenterveysmessujen teemana yksinäisyys ja selviytymisen keinot

Mielenterveysmessuilla käsitellään tänä vuonna laajasti kahta teemaa: yksinäisyyttä ja erilaisia selviytymisen keinoja. Mukana on asiantuntijoita, tutkijoita, tietokirjailijoita, tuen tuottajia sekä kokemusasiantuntijoita. Yleisöohjelma on kaikille avoin ja maksuton, ja sitä voi seurata verkossa rekisteröitymättä.

Messut avataan molempina liveluentopäivinä klo 10.00 aamutelevision tyyppisellä Mielettömällä messustudiolla. Tiistaina 23.11. studiossa keskustellaan marttyyreista, sukupuoli-identiteetin kehittymisen haasteista sekä 50-vuotiaasta Mielenterveyden keskusliitosta.

Keskiviikkona 24.11. studiossa tavataan sekä vuoden 2021 että vuoden 2022 Hyvän mielen lähettiläät. Tänä vuonna lähettilästehtävää ovat hoitaneet Duudsonit, ja uuden lähettilään nimi selviää lähetyksessä. Lisäksi julkistetaan uusi selvitys alkoholinkäytön ja yksinäisyyden yhteenkietoutumisesta ja tutustutaan messustudion nuoriin media- ja kulttuurialaa opiskeleviin tekijöihin.

Messuilla esiintyvien asiantuntijoiden haastatteluja jatkaa Mieletön messuradio molempina päivinä klo 12-14. Radiota pääset kuuntelemaan Lähiradion taajuudella 100,7 MHz tai osoitteesta www.mielenterveysmessut.fi.

Monta näkökulmaa yksinäisyyteen ja selviytymiseen

Tiistain yleisöluennoilla käsitellään monipuolisesti selviytymisen keinoja: marttyyriytta, syyllisyyttä ja anteeksiantoa, tilanteita joissa tieto ja äly eivät riitä elämänhallintaan sekä itsemyötätuntoa. Keskiviikkona syvennytään tarkemmin tutkimustuloksiin yksinäisyydestä ja alkoholinkäytöstä sekä keinoihin vähentää nuorten, opiskelijoiden ja ikääntyneiden yksinäisyyttä.

Kokemuskirjasto tulee taas

Molempina päivinä ohjelmassa on myös huippusuosittuja Kokemuskirjaston luentoja. Tänä vuonna aiheet ovat ahdistuneisuus, traumakokemukset ja itsensä hyväksyminen, sosiaalisten tilanteiden pelko ja pakko-oireet. Lisäksi kuullaan kertomus kuluttavista yksinäisyyden ja masennuksen hoitokeinoista ja siitä, miten niistä lopulta päästiin yli.

Yleisöluennot ovat katseltavissa koko mielenterveysviikon ajan 28.11. saakka.

Uutta näyttelyssä: rekrytointi

Myös messujen kiinnostavaan näyttelyyn pääsee tutustumaan koko viikon ajan. Tämän vuoden uutuus näyttelyssä ovat rekrytointiin keskittyvät osastot. Tuttuun tapaan tarjolla on myös erilaisia hoitoa, tukea, neuvontaa ja muuta apua tarjoavia tahoja. Näytteilleasettajat ovat tavattavissa osastoilla 23.-24.11.

Voit myös äänestää Mielenterveysmessujen mielenkiintoisimman osaston ja voittaa Viking Line -risteilyn kivassa hytissä. Yhteystietonsa jättäneet äänestäjät saavat kotiinsa myös Tunne & Mieli -lehden. Äänestyslinkki löytyy 23.-28.11. osoitteesta www.mielenterveysmessut.fi

Tästä yleisöohjelmaan

Tutustu näytteilleasettajiin

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.