Hyppää sisältöön

Nyrkkeilijä Elina Gustafssonin ajatuksia mielenterveydestä

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson sairastui masennukseen vuonna 2018, jolloin hän ei kyennyt enää treenamaan entiseen malliin, hoitamaan kotitöitään eikä nauttimaan elämästä. Hän kärsi jopa itsetuhoisista ajatuksista ja oli jatkuvasti väsynyt. Masennus oli hiipinyt vaivihkaa Elinan elämään osittain liiallisen kuormittumisen ja palautumisen puutteen vuoksi. Tajuttuaan kuinka huonosti hän voi, Elina pääsi psykitriseen hoitoon ja terapiaan ja toipuu pikkuhiljaa.

Mielenterveyden häiriöihin liittyy edelleen negatiivisia leimoja ja luuloja, ja monesti ihmistä määritellään hänen psyykkisen sairautensa kautta, toisin kuin fyysisissä sairauksissa. Siksi Mielenterveyden keskusliiton mielenterveysviikon (17.-24.11.2019) teema on tänä vuonna Diagnoosina ihminen – sairauksista huolimatta. On tärkeää muistaa ja muistuttaa, että ihminen ei ole yhtä kuin sairaus, vaan hänellä on sairaus. Sairaus taas on vain yksi osa ihmisen elämää, eikä sen siksi pidä leimata ja määritellä ihmisen koko persoonaa.

Katso videolta Elina Gustafssonin ajatuksiaan mielenterveydestä kesällä 2019.

 

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

 

Vaikuta kanssamme

Mielenterveyden keskusliitto vähentää mielenterveysongelmiin liittyvää stigmaa sekä pyrkii edistämään mielenterveyskuntoutujien asemaa ja oikeuksia yhteiskunnassa. Nyt voit vaikuttaa kanssamme ryhtymällä lahjoittajaksi.

Kaikki varat käytetään Suomen mielenterveyspotilaiden ja mielenterveyskuntoutujien etujen valvomiseen ja ajamiseen yhteiskunnassa, asiantuntijana toimimiseen heitä koskevissa kysymyksissä ja heidän tarvitsemiensa palvelujen tuottamiseen.

Lahjoittajaksi pääset täältä.

Lue lisää tarinoita mielenterveydestä.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.