Hyppää sisältöön

Suosittu Syty liikkeelle -kampanja jatkuu

Syty liikkeelle -jatkuu taas syksyllä ja haastaa mielenterveysyhdistykset ja yhdistysten jäsenet liikkumaan monipuolisesti sekä kirjaamaan päivittäiset liikuntaminuutit ylös. Kampanja-aika on neljä viikkoa 13.9.–10.10.2021.

Syty liikkelle -kampanjan tuloksia

Syty liikkeelle- kampanja sai liikkeelle 223 osallistujaa 69 eri jäsenyhdistyksestä. Yhdistyskisan palkinto lähetetään Vaasaan ja Vaasan Mielenterveystoiminnan Tuki ry:lle. Kiuruveden Varapäre jäi niukasti kakkostilalle.

Arvonta kampanjaan osallistuneiden on suoritettu, ja palkinnot matkaavat postin mukana voittajille. Kiitos kaikille osallistujille!

Muistakaa jatkaa liikkumista samaan malliin!

Lähde liikkeelle ja kannusta kaveritkin mukaan!

Syys-lokakuun Syty liikkeelle -haaste on jatkoa viime vuoden liikuntahaasteelle. Ota haaste vastaan ja lähde mukaan liikkumaan. Kannusta myös muita mukaan kampanjaan. Voitte järjestää yhdistyksissä pieniä liikkumistuokioita yhdessä ja kirjata liikuntaminuutit korttiin. Jo lyhytkin liikuntatuokio piristää ja antaa energiaa päivän touhuihin.

Kampanja alkaa 13.9. ja päättyy 10.10.2021.

Kerää liikuntaminuutteja

Haasteeseen voit osallistua kirjaamalla ylös kaikki päivän liikuntatuokiot ja niiden keston (minuutit). Liikuntaminuutteihin lasketaan mukaan kaikki yli viiden minuutin pituiset liikuntatuokiot mukaan lukien hyötyliikunta, kuten työ- tai asiointimatkat. Kirjaa liikkumiskorttiin se minuuttimäärä, jonka olet päivän aikana liikkunut. Liikkumistuokioita voi ja kannattaa kerätä pitkin päivää ja viikkoa.

Oman liikkumiskortin löydät 9.9. ilmestyvän Revanssi-lehden välistä tai tulosta kortti sivun kampanjamateriaaleista. Lue vielä tarkemmat ohjeet täältä.

Lähde liikkeelle! Kunto kasvaa ja mieli piristyy.

Palauta liikkumiskortti 15.10. mennessä ja osallistu arvontaan

Kortin palauttaneiden kesken arvotaan liikkumiseen innostavia palkintoja. Palkitsemme myös yhdistyksen, jonka jäsenet ovat palauttaneet eniten kortteja suhteutettuna yhdistyksen jäsenmäärän. Palkinnot toimitetaan voittajille postitse kampanjan päätyttyä.

Kampanjamateriaalit

Liikkumiskortin ohjeet
Poimi liikkumiskortti Revanssi-lehden välistä tai tulosta tästä
Tulosta kampanjajuliste yhdistyksen seinälle

Hyödynnä videoita ja tapahtumia liikkumiseen

Piristystä päivään -liikuntatuokiot
Aktiiviset taukoliikunnat
Vireyttä keholle ja mielelle
Selaile tapahtumakalenterin liikuntatapahtumia hakusanoilla: liikunta, liikkuminen

Viime vuonna kampanja tavoitti osallistujia 76:sta liiton jäsenyhdistyksestä.

Seuraa kampanjaa ja jaa kuvia

Seuraa myös sosiaalisen median kanaviamme tai julkaise oma liikkumiskuvasi tunnisteella #sytyliikkeelle #SuomiHarrastaa

Kysy liikunnasta
Kati Rantonen, 046 920 6427, kati.rantonen@mtkl.fi.

Syty liikkeelle on osa Suomi harrastaa – kampanjaa. Kampanja on Opetus- ja kulttuuriministeriön ja valtioneuvoston kanslian yhteinen kampanja, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä palaamaan hyvinvointia tukevaan arkeen ja liikunnan pariin terveysturvallisuusohjeistukset ja suositukset huomioiden.  Kampanjassa on mukana 108 erilaista yhteisöä. Mielenterveyden keskusliitto on yksi mukana oleva taho. Lue lisää Suomi harrastaa -kampanjasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.