Hyppää sisältöön

Opiskeltavaa, luettavaa ja kuunneltavaa − tutustu näihin kesällä

Kaipaatko vertaistukea, kiinnostavaa luettavaa tai kenties inspiroivaa kuultavaa kesäpäiviin? Olemme koonneet parhaat vinkit samalle sivulle, olipa tarpeesi sitten millainen tahansa.

Itseopiskelukurssit Ahdistus kuin usvainen suo ja Masennus kuin ikisade ovat auki oppimisyhteisö Kipinässä koko kesän. Voit käydä niitä juuri itsellesi sopivaan tahtiin, juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Kursseja ovat olleet suunnittelemassa ja niiden sisältöä tuottamassa ahdistuneisuushäiriön ja masennuksen kanssa eläneet ihmiset. Aiheita käsitellään esimerkiksi tekstein, tarinoin, videoin, podcastein ja piirroksin. Kurssit sopivat sinulle, jolla on omakohtaista kokemusta, sinulle, joka työssäsi kohtaat ahdistusta tai masennusta kokeneita ihmisiä sekä sinulle, joka olet läheisesi tukena hänen haasteissaan. Diagnoosia ei tarvita, pelkkä tunne riittää.

Sivuiltamme löydät myös paljon kiinnostavia tarinoita ihmisten elämästä ja kokemuksista sekä erilaisia ilmiöjuttuja ja ajankohtaisartikkeleita. Myös liiton asiantuntijoiden niin henkilökohtaisista kokemuksista kumpuavia kuin tietoiskuja tarjoavia blogikirjoituksia löytyy jo pelkästään tämän vuoden puolelta useita.

Jos taas kaipaat kuunneltavaa, kannattaa tutustua vuoden 2021 Hyvän mielen lähettiläinä toimineiden Duudsoneiden Rajoilla-podcastiin, jossa toinen toistaan kiinnostavammat vieraat keskustelivat yhdessä Duudsoneiden kanssa hetkistä, jolloin he ovat sekä joutuneet ylittämään rajojaan että löytämään ne. Seitsenosaisen sarjan vieraat ovat SanniMikael Gabriel, Pete ParkkonenArman AlizadKalle LambergElina Gustafsson ja Heikki Sorsa. Jaksot voi pelkästään kuunnella tai vaihtoehtoisesti katsoa samalla videoidut lähetykset.

Elokuvien ystäviä hemmotellaan Kaikki kuvaa -elokuvakilpailun sadolla. Finalistielokuvien lisäksi kannattaa katsoa muitakin leffoja, joita kilpailuun lähetettiin yhteensä yli 200. Kaikki kuvaa on Suomen suurin lapsille ja nuorille suunnattu elokuvakilpailu, jonka pääyhteistyökumppani olimme tänä vuonna. Elokuvien teemana oli luonnollisesti mielenterveys, ja osallistujat käsittelivät teemaa elokuvissaan erittäin hienosti ja monipuolisesti.

Ja mitäpä olisi kesä ilman hyvää ja voimauttavaa musiikkia! Someseuraajilta kerätyt voimabiisisuositukset on koottu omaksi soittolistakseen, Voimabiisejä vaikeisiin hetkiin. Suurta variaatiota ja varmasti uusia lempibiisejä löydät myös  Mielenterveyden keskusliiton suosikkikappaleet -soittolistalta.

Muistathan, että neuvontapalvelumme ovat auki koko kesän kahta viikkoa lukuun ottamatta. Tarkista yhteystiedot ja aukioloajat täältä!

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.