Hyppää sisältöön

Viaminnet x Lotta Sirén ja Mielenterveyden keskusliitto yhteistyöhön

Asuste- ja korumerkki Viaminnet on julkaissut Viaminnet x Lotta Sirén -malliston yhdessä taidemaalari Lotta Sirénin kanssa. Viaminnet x Lotta Sirén tukee Mielenterveyden keskusliiton työtä lahjoittamalla jokaisesta malliston myydystä tuotteesta 10 euroa liiton toiminnalle.

Uudessa mallistossa yhdistyvät espoolaisen taidemaalarin Lotta Sirénin taiteellinen näkemys sekä Viaminnet-korujen ajaton tyyli. Lotta Sirénin luovat ja innovatiiviset maalaukset on muunnettu käsinmaalatuiksi, puettaviksi taideteoksiksi. Mallisto yhdistää taiteen ja muodin luoden sarjan ainutlaatuisia, taiteellisia asusteita.

– Lotta Sirén on unelmoinut mahdollisuudesta yhdistää taiteensa muotiin ja Viaminnet on puolestaan haaveillut tilkasta taidetta klassisissa koruissaan. Viaminnet x Lotta Sirén- mallisto yhdistää molemmat unelmat, ja olemme ylpeitä lopputuloksesta, kertoo Nora Muhonen, Viaminnetin markkinointikoordinaattori.

Sekä Viaminnet että Lotta Sirén uskovat mielenterveyden hoidon tärkeyteen ja haluavat siksi tukea liiton toimintaa lahjoituksillaan. 27-vuotias Sirén on alun perin koulutukseltaan ekonomi ja opiskeli Turun kauppakorkeakoulussa. Hän teki kaupallisen alan töitä opiskeluiden ohessa monia vuosia.

– Olen itse tosi kunnianhimoinen ja vaadin hirveästi itseltäni. Kaupallisella alalla ihmisistä monesti yritetään imeä kaikki mehut irti burnoutin partaalle, ja olin vaarassa vetää itseni nopeasti loppuun.

Maalaaminen oli Sirénille rakas harrastus, ja hän oivalsi, että siitä voisi tulla myös hänen työnsä.

– Maalaaminen tuntui enemmän omalta jutulta kuin IT-konsultin hommat. Onneksi löysin taiteen ja yrittäjyyden ja uskalsin siirtyä tekemään sitä, mikä tekee minut oikeasti onnelliseksi.

Nyt hän työskentelee kokopäiväisenä taiteilijana omassa yrityksessään. Mielenterveyden keskusliiton toiminnan tukeminen Viaminnet x Lotta Sirén -mallistolla on hänelle tärkeä askel muiden auttamiseen.

– Olen itse saanut ammattiapua sekä traumaattisiin kokemuksiini että uupumukseen. Nyt kun itse voin hyvin ja olen onnellinen elämässäni, haluan omalta osaltani auttaa siinä, että muutkin saisivat ja uskaltaisivat hakea apua.

Sirén aikoo itse aloittaa myös vapaaehtoistyön mielenterveyden parissa. Tärkein asia, mitä Sirén haluaisi sanoa nuorille ja kaikille opiskelijoille, on se, että on aina todella ok hakea apua.

– Tosi moni opiskelija on ihan loppu, sillä meiltä vaaditaan ihan hirveästi. Muistan itse hetkiä, jolloin olen ajatellut, etten viitsi hakea apua, sillä jollakulla on aina vaikeampaa ja joku tarvitsee apua minua enemmän. Mutta kaikkien pitäisi rohkeasti hakea apua aina, jos uuvuttaa tai tulee niin vaikeita tilanteita elämässä, ettei niistä selviä yksin.

– Meitä ihmisiä ei voi niputtaa meihin terveisiin ja joihinkin toisiin, sairaisiin. Jokainen meistä on yksilö, ja sitä myötä meillä kaikilla on yksilölliset mielen haasteet ja vahvuudet. Tässä yhteistyössä meillä on yhteinen viesti ja yhteiset arvot, sanoo Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.
Nyt kun itse voin hyvin, haluan omalta osaltani auttaa siinä, että muutkin saisivat ja uskaltaisivat hakea apua.
Mallisto on myynnissä 12.10.2020 alkaen.

Lue lisää Viaminnet x Lotta Sirén -mallistosta
Tutustu Lotta Sirénin uraan ja tuotantoon

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka, Mielenterveyden keskusliitto:
olavi.sydanmaanlakka@mtkl.fi, 050 363 9920
Markkinointikoordinaattori Nora Muhonen, Viaminnet:
nora@viaminnet.com, 050 431 4809

 

Taidemaalari Lotta Sirén työssään studiollaan Espoossa

 

Tutustu opiskelijoiden mielenterveyttä tukevaan kokemuspohjaiseen verkkokurssiimme Vastavirrasta myötävirtaan, joka alkaa 13.10.2020.

Muita verkkokurssejamme ja -palvelujamme:

Valoa-chat ja muut neuvontapalvelumme

Masennus kuin ikisade? (Kaikille avoin itseopiskelukurssi, jatkuva ilmoittautuminen)

Ryhmächat (vaihtuvat aiheet): www.mtkl.fi/tapahtumakalenteri (Hae sanalla: Ryhmächat)

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.