Hyppää sisältöön

Löydä oma tapasi auttaa

Mielenterveyden keskusliitto tukee mielenterveysongelmiin sairastuneita ja heidän läheisiään tarjoamalla maksutonta neuvontaa, voimavaroja tukevaa kurssitoimintaa ja vertaistukea mielenterveysongelmia kokeville ihmisille ja heidän läheisilleen. Löydä oma tapasi tukea toimintaamme.

Tule tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä

Mielenterveyden keskusliitto tekee merkittävää vertaistuellista työtä mielenterveysongelmia itse kokeneiden kanssa. Mielenterveysbarometrin (2021) mukaan 79% suomalaisista kokee, että keskustelu toisen mielenterveysongelmiin sairastuneen kanssa auttaa mielenterveysongelmiin. Vertaistuki mielenterveydellisissä asioissa voi antaa mielenterveysongelmiin sairastuneelle ymmärrystä omaan tilanteeseen ja toivoa tulevaisuuteen. 

Etsimme vapaaehtoisia tällä hetkellä erityisesti Valoa-chatin vertaistuelliselle puolelle, joka on tarkoitus avata toimintaan syksyllä 2022. Valoa-chat on kahdenkeskinen keskustelupaikka kaikille, jotka haluavat kohdata toisen mielenterveysongelmia kokeneen ihmisen ja keskustella tilanteestaan. Valoa-chatin vapaaehtoistehtävä sopii sinulle, joka koet verkossa kirjoittelun kotoisaksi tavaksi ilmaista itseäsi ja olet valmis itsenäisiin kohtaamistilanteisiin verkon välityksellä. Valoa-chatiin etsimme sinua, joka voisit sitoutua vapaaehtoistyöhön vähintään kerran kuussa muutaman tunnin ajan.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi täällä. Mainitse tekstikentässä kiinnostuksestasi osallistua vapaaehtoisena Valoa-chatin toimintaan syksyllä 2022.

Sinun kokemuksesi voi olla merkittävä jollekin toiselle. Mielenterveyteen liittyvä vertaistuki antaa toivoa ja poistaa sairauden tuomaa yksinäisyyden tunnetta.

Tee lahjoitus

Mielenterveyden keskusliitto tekee työtä, jotta mielenterveysongelmia itse kokevat ihmiset saisivat apua, tukea ja tietoa, ja jotta heitä kohdeltaisiin tasavertaisesti yhteiskunnassa. Voit tukea työtämme tekemällä lahjoituksen helposti täällä. Pienikin lahjoitus auttaa.

Lähde mukaan yritysyhteistyöhön

Edustatko organisaatiota, jolle mielenterveys ja työntekijöiden hyvinvointi ovat tärkeitä arvoja? Lähde kanssamme yhteistyöhön, yhdessä voimme poistaa ennakkoluuloja mielenterveysongelmien yltä ja vaikuttaa siihen, että jokainen uskaltaisi hakea ja saisi apua ajoissa. Lue lisää yhteistyömahdollisuuksista täältä.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.