Hyppää sisältöön

Lahjoitusten käyttö

Lahjoitukset käytetään mielenterveystyöhön, jolla tuemme heikoimmassa asemassa olevia, yhteiskunnan palvelujen ulkopuolelle jääviä mielenterveysongelmia kohdanneita ihmisiä.

Mielenterveyden keskusliiton tarkoitus on sääntöjensä mukaisesti järjestää mielenterveysongelmia kohdanneille ihmisille tarvitsemiaan palveluja, sekä valvoa ja ajaa mielenterveyskuntoutujien ja -potilaiden etua yhteiskunnassamme. Tuemme mielenterveysongelmiin sairastuneita erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa julkiset tai yksityiset palvelut eivät tavoita sairastuneita tai pysty heitä auttamaan.

Mielenterveyden keskusliitto on puoluepoliittisesti ja maailmankatsomuksellisesti sitoutumaton. Huomioimme toiminnassamme myös mielenterveysongelmia kokeneiden perheet ja läheiset.

Voit lukea lisää toiminta-ajatuksestamme ja säännöistämme täältä.

Liiton tarkoitus on vähentää mielenterveysongelmiin liittyvää stigmaa sekä pyrkiä muutoinkin edistämään mielenterveyden ongelmia kokeneiden asemaa ja oikeuksia yhteiskunnassa.

Keräämme varoja rahankeräysluvan RA/2022/656 mukaisesti, joka on voimassa toistaiseksi:

Kerätyt varat käytetään mielenterveysongelmia kokeneiden henkilöiden kuntoutumisen, osallisuuden, perusoikeuksien, vaikuttamismahdollisuuksien ja mielekkään arjen edistämiseen sekä mielenterveysongelmiin liittyvän tiedon lisäämiseen ja stigman vähentämiseen. Toiminta ja tuotokset ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Varojen käytön erityisenä painopisteenä ovat nuoret aikuiset ja työelämän ulkopuolelle joutuneet henkilöt. (Rahankeräyslupa RA/2022/656.)

Lahjoitusten kohdistaminen

Keräämme lahjoituksia pääasiassa koko Mielenterveyden keskusliiton toimintaan, jolloin voimme kohdistaa lahjoitukset siihen toimintaan, jolle on kulloinkin suurin tarve. Esimerkiksi korona-aikana siirsimme kasvokkaisen toimintamme nopeasti verkkoon, kun etäpalvelujen kysyntä kasvoi, eikä kasvokkain kohtaaminen ollut mahdollista.

Suurempia lahjoituksia (yli 1000 euron lahjoitukset) voi kohdistaa myös tarkemmin johonkin tiettyyn toimintaamme. Kohdistamismahdollisuuksista voit lukea lisää täältä.

Keräyskulut

  • Mielenterveyden keskusliiton rahankeräyskulut ovat noin kymmenen prosenttia kerätyistä varoista. Keräyskulut ovat rahankeräyksestä aiheutuvia kustannuksia, kuten markkinointi- ja maksuliikennekuluja, sekä muita varainhankinnan toteuttamisesta aiheutuvia kustannuksia.
  • Rahankeräyksen nettosumma on noin 90 prosenttia, joka tarkoittaa suoraan toimintaamme ja auttamistyöhön käytettävää osuutta. 

Toimintakertomus ja tilinpäätös

  • Uusimman toimintakertomuksemme löydät täältä.
  • Voit lukea tilinpäätöksemme pdf-muodossa tästä.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.