Hyppää sisältöön

Mitä lahjoitukset mahdollistavat?

Lahjoittamalla Mielenterveyden keskusliitolle tuet konkreettista työtä mielenterveysongelmien kanssa elävien ihmisten hyväksi. Käytämme lahjoitukset joustavasti siihen toimintaan, jolle on kulloinkin suurin tarve. Alla esimerkkejä toimintamuodoistamme, joihin lahjoituksia käytetään.

Nuorten toiminta

Nuorten kokema yksinäisyys, syrjäytyneisyys ja erilaiset mielenterveyden ongelmat ovat yleisimpiä kuin koskaan aiemmin. Mielenterveyden keskusliiton nuorille suunnattu toiminta rohkaisee ottamaan konkreettisia askeleita elämässä eteenpäin, auttaa tunnistamaan olemassa olevia voimavaroja ja kannustaa pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä ihmissuhteista. Lahjoittamalla autat vaikeassa elämäntilanteessa ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria saamaan uutta suuntaa elämälleen.

Vapaaehtoistyö

Vertaistuen merkitys mielenterveydelle voi olla korvaamatonta. Puhuminen toisen mielenterveysongelmiin sairastuneen kanssa voi antaa toivoa tulevaisuuteen, sekä sellaista ymmärrystä omaan tilanteeseen, jota ei muualta saa. Mahdollistamme lahjoitetuilla varoilla vapaaehtois- ja vertaistoimijoidemme koulutusta ja läsnäoloa tukea tarvitsevan elämässä.

Kulttuuritoiminta

Mielenterveyden ongelmat vaikuttavat usein sairastuneen elämään toimintakykyä heikentävästi ja tekemisen aloittaminen on usein vaikeaa. Taide- ja kulttuuritoiminnalla on pitkäaikaiset vaikutukset sairastuneen elämään, sillä osallistuja voi pitää luovan toiminnan osana omaa arkea myös toimintaamme osallistumisen jälkeen. Lahjoittamalla vaikutat niiden ihmisten elämään, jotka ovat jääneet pitkään kestäneiden mielenterveyshäiriöiden vuoksi yhteiskunnan turvaverkon ulkopuolelle ja ovat olleet pitkään pois työ- tai opiskeluelämästä.

Liikuntatoiminta

Olemme myös liikuntajärjestö, jonka tavoitteena on lisätä mielenterveysongelmia kokevien ihmisten omaehtoista liikkumista arjessa. Mielenterveysongelmia kokeneelle voi pelkästään kotoa lähteminen puhumattakaan liikuntaryhmiin osallistumisesta olla ylivoimaista. Häpeä, ahdistus, taloudellinen tilanne tai jaksaminen voivat estää liikkeelle lähdön. Lahjoittamalla autat meitä aktivoimaan viikoittain jopa 1500 – 2000 ihmistä ympäri Suomen liikkumaan eri tavoin.

Tutkimustyö

Mielenterveyden keskusliiton mielenterveysbarometri on ainutlaatuinen mittari, jolla seurataan mielenterveysongelmiin sairastuneiden ja mielenterveysalan ammattilaisten lisäksi koko väestön suhtautumista mielenterveyden sairauksiin. Barometri auttaa työssämme mielenterveysongelmiin liittyvän stigman ja syrjinnän vähentämisessä. Tutkimuksella voimme vaikuttaa myös esimerkiksi mielenterveyteen liittyvään lainsäädäntöön sairastuneen näkökulmasta. Lahjoitetuilla varoilla katamme tutkimustyöstä tulevia kustannuksia.

Jos olet yrityksen edustaja, ja haluat lahjoittaa suuremman summan suoraan tutkimustyöhön, tee yrityslahjoitus täällä.

Tee lahjoitus nyt

Tee lahjoitus mielenterveystyöhön helposti haluamallasi maksutavalla täällä. Voit myös lahjoittaa MobilePaylla numeroon 24482. Kaikki lahjoitukset käytetään mielenterveystyöhön jo sairastuneiden hyväksi.

Mielenterveyden keskusliitto ry:n rahankeräyslupa RA/2022/656

Lupa on voimassa toistaiseksi alkaen 21.4.2022 koko maa pois lukien Ahvenanmaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.