Hyppää sisältöön

Löydä oma tapasi auttaa

Mielenterveyden keskusliitto tukee mielenterveysongelmiin sairastuneita ja heidän läheisiään tarjoamalla maksutonta neuvontaa, voimavaroja tukevaa kurssitoimintaa ja vertaistukea mielenterveysongelmia kokeville ihmisille ja heidän läheisilleen. Löydä oma tapasi tukea toimintaamme.

Tee lahjoitus mielenterveystyöhön

Mielenterveyden keskusliitto tekee työtä, jotta mielenterveysongelmia kohdanneet ihmiset saisivat apua, tukea ja tietoa, ja jotta heitä kohdeltaisiin tasavertaisesti yhteiskunnassa. Voit tukea työtämme tekemällä lahjoituksen helposti täällä. Autamme ja tuemme mielenterveysongelmia jo kohdanneita ihmisiä. Pienikin lahjoitus auttaa.

Tule tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä

Etsimme vapaaehtoiseksi mielenterveysongelmia itse kokeneita ihmisiä, jotka haluavat valjastaa kokemuksensa toisia auttavaksi voimavaraksi. Kaikki vapaaehtoistyömme on vertaisellista työtä. Vapaaehtoisena voit toimia oman aikataulusi mukaan vertaistukena heille, jotka tarvitsevat tukea ja ymmärrystä oman tai läheisensä sairastumisen kanssa.

Mielenterveysbarometrin (2021) mukaan 79% suomalaisista kokee, että keskustelu toisen mielenterveysongelmiin sairastuneen kanssa auttaa mielenterveysongelmiin. Vertaistuki mielenterveydellisissä asioissa voi antaa mielenterveysongelmiin sairastuneelle ymmärrystä omaan tilanteeseen ja toivoa tulevaisuuteen. 

Lue lisää vapaaehtoistyöstä täältä.

Sinun kokemuksesi voi olla merkittävä jollekin toiselle. Mielenterveyteen liittyvä vertaistuki antaa toivoa ja poistaa sairauden tuomaa yksinäisyyden tunnetta.

Lähde mukaan yritysyhteistyöhön

Edustatko organisaatiota, jolle mielenterveys ja työntekijöiden hyvinvointi ovat tärkeitä arvoja? Lähde kanssamme yhteistyöhön, yhdessä voimme poistaa ennakkoluuloja mielenterveysongelmien yltä ja vaikuttaa siihen, että jokainen uskaltaisi hakea ja saisi apua ajoissa. Lue lisää yhteistyömahdollisuuksista täältä.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.