Hyppää sisältöön

Yritysyhteistyö

Teemme yritysten kanssa yhteistyötä mielenterveystyön jatkumisen takaamiseksi ja yhteiskunnallisen keskustelun herättämiseksi. Yritykset voivat olla ratkaisevassa roolissa stigman poistamiseksi mielenterveysongelmien yltä. Mielenterveydestä puhuminen voi murtaa jään ja vaikuttaa alan toimintatapoihin myönteisesti.

Teemme yritysyhteistyötä erilaisten yritysten ja organisaatioiden kanssa. Paras tapa vaikuttaa suoraan on tehdä yrityslahjoitus Mielenterveyden keskusliitolle tai osallistumalla joulukeräykseen 2023. Lahjoituksen voimme kohdistaa haluamaanne toimintaan (esimerkiksi vapaaehtoistyö ja vertaistuellinen toiminta, nuorten mielenterveyden edistäminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen). Lahjoitus voi olla suora lahjoitus tai myynnillinen yhteistyö, jossa tietty osa myynnistä tai tuotoista lahjoitetaan Mielenterveyden keskusliitolle.

Yritysyhteistyön mahdollisuudet

Ole yhteydessä yritysyhteistyön mahdollisuuksista kehitysjohtaja Janne Jalava, janne.jalava@mtkl.fi.

51 % väestöstä ei kertoisi mielenterveyden ongelmastaan työkaverilleen, eikä 37 % työnantajalleen. On siis virheellistä ajatella, etteikö mielenterveysongelmat olisi ajankohtaisia omalla työpaikalla, jos itse ei ole niistä kuullut.

Esimerkkejä yritysyhteistöistä ja niiden vaikutuksista

Käynnistimme keskellä koronapandemiaa hankkeen syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi, jonka mahdollisti Fortum. Kehitimme verkkomuotoista toimintaa, johon nuoret pystyivät osallistumaan pandemiatilanteesta tai asuinpaikasta riippumatta. Lisäksi käynnistimme kampanjan Valoa-chatin tietoisuuden levittämiseksi, mikä lisäsi nuorten kävijöiden määrää chatissa huomattavasti. 

Radio Rockin ja Mielenterveyden keskusliiton yhteistyössä toteutettu Mielenterveyskuukausi saavutti kuukaudessa satojatuhansia mieskuuntelijoita, joita liitto ei olisi muuten tavoittanut.

Seppo-koiran valokuvatuotteiden voitto lahjoitettiin mielenterveystyöhön ja taisteluun yksinäisyyttä vastaan kahtena vuonna. Seppo ja hänen iskänsä Petteri ovat tehneet vapaaehtoisyötä yhdessä yli kymmenen vuotta.

IT-yhtiö Rakettitiede juhlisti 10-vuotisjuhlaansa yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa tarkoituksenaan lähettää mielenterveystabut raketilla Jupiteriin. Syntyi yhteistyökampanja, joka herätti alan keskustelemaan mielenterveyden tärkeydestä.

Yhteistyö Mestiksen kanssa auttoi rikkomaan mielenterveyden tabuja urheilumaailmassa. Yhteistyö huomattiin muun median lisäksi Jääkiekkojournalistien toimesta, kun Häpeä pois kypärästä -kampanja voitti Vuoden kiekkoteko -palkinnon.

Haluaisitko sinä murtaa alallasi mielenterveyteen liittyviä tabuja ja toimia alasi keskustelunherättäjänä?

Ole yhteydessä, sovitaan tapaaminen ja mietitään yhdessä, millainen yhteistyön muoto voisi olla paras tapa yhdistää voimat ja edistää mielenterveystyötä.

Yhteydenotot yritysyhteistöihin liittyen

Kehitysjohtaja Janne Jalava, janne.jalava@mtkl.fi.

Tilaa lasku ja tee yrityslahjoitus helposti täällä.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.