Mielenterveyden keskusliiton Joulukalenteri: Valoa! tuo valonpilkahduksia pimeään ja iloa joulunodotukseen. Luukut julkaistaan täällä arkiaamuisin ja Instagramissa ja Facebookissa joka aamu jouluaattoon asti.
Monen on helpompi osoittaa myötätuntoa toisia kuin itseään kohtaan. Itsemyötätuntotaidot voivat kuitenkin auttaa meitä monella tapaa. ”Kun tunnistamme, mikä on itsellemme tärkeää, ja löydämme asioista mielenkiintoiset puolet, löydämme myös syyn tehdä niitä. Näin opimme näkemään asioiden arvon ja sen, miksi ne ovat hyviä tekoja itsellemme”, muistuttaa Mielenterveyden keskusliiton kouluttaja Merja Matilainen.
Mielenterveyden keskusliiton kaikille avoimien ja maksuttomien itseopiskeltavien verkkokurssien suosio perustuu vertaistukeen ja aitoihin tunteisiin. ”Vaikka puhutaan kursseista jaksoineen, niitä ei ole tarkoitus suorittaa. Kaikki materiaali on tuotettu oman pohdiskelun ja elämäntilanteen tueksi”, muistuttaa koulutus- ja markkinointikoordinaattori Riitta Hämäläinen.
”Hankalilta tuntuvat tunteet voivat jopa olla myönteisiltä tuntuvia tärkeämpiä, sillä ne kertovat muutoksen tarpeesta. Niiden äärelle on hyvä pysähtyä, sillä ne kertovat jostain tärkeästä”, sanoo Mielenterveyden keskusliiton kuntoutussuunnittelija Terhi Kimmelma-Paajanen.
Metalliliiteri avaa ovensa neljännen kerran ja tällä kertaa Erkka Korhosen seuraksi studioon saapuu solisti Tommi "Tuple" Salmela. Tuple tunnetaan muun muassa Tarot-yhtyeestä ja soolotuotannostaan. Ensimmäisellä soololevyllään hän käsittelee muun muassa isän menettämistä pienenä lapsena.
Tunteista puhuminen on tärkeää muttei aina helppoa. Vertaistuen avulla omia tunteita voi oppia ymmärtämään paremmin, jolloin avun hakeminenkin voi helpottua. Ylipäätään tunteiden tunnistaminen voi lopulta muuttaa niin elämän suunnan kuin käsityksen itsestä ihmisenä.
Usein masennus mielletään jatkuvaksi henkiseksi ja fyysiseksi väsymykseksi. Siksi niin sanotun korkean toimintakyvyn masennusta voi olla vaikea tunnistaa. Millaista on arki, joka rullaa tehokkaasti eteenpäin, vaikka masennus on hiipinyt osaksi elämää? Kirjoita kokemuksistasi!
Kolmannessa jaksossa Erkka Korhosen vieraaksi Metalliliiteriin saapuu psykologi ja Stam1nan kitaristi Pekka "Pexi" Olkkonen. Kitaristit pohtivat tunteiden välittämistä soittamalla ja sitä, mikä musiikin teossa saa inspiroitumaan. Pexi kertoo myös, mitä yhteistä on kitaristin ja psykologin töillä.
Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.