Mielenterveysviikon kampanjavideon sanoma on selkeä: se, että olemme aidosti läsnä ja annamme tilaa tulla kuulluksi, on empatiaa parhaimmillaan. Ja empatialle on valtava tarve.
Mielenterveysmessuilla käsitellään tänä vuonna laajasti kahta teemaa: yksinäisyyttä ja erilaisia selviytymisen keinoja. Mukana on asiantuntijoita, tutkijoita, tietokirjailijoita, tuen tuottajia sekä kokemusasiantuntijoita. Yleisöohjelma on kaikille avoin ja maksuton, ja sitä voi seurata verkossa rekisteröitymättä.
Mielenterveysongelmista ja mielenterveyden häiriöihin sairastuneista ihmisistä käytetään yleis- ja puhekielessä monenlaisia käsitteitä. Mielenterveyden keskusliitto kysyi, miltä sanat heistä tuntuvat. Vastauksia tuli 1134 ja niiden pohjalta syntyi video, jossa mielenterveysongelmia itse kokeneet antavat vinkkejä meille jokaiselle.
100 kilon lahjoitussitruunoista syntyi ravintola Fiasco? by Ultimassa limoncelloa, jonka tuotto haluttiin ohjata hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi valikoitui koko ravintolan väelle tärkeä mielenterveystyö.
Vuoden 2020 Hyvän mielen lähettiläs Seppo-koira on julkaissut uudet, upeat valokuvatuotteet, joiden myynnistä osa ohjataan Mielenterveyden keskusliiton vapaaehtoistyön tukemiseen. Paljon toivotut tuotteet löytyvät Ifolorin verkkokaupasta.
Suomessa ei ole systemaattisesti kartoitettu mielenterveyssyistä tehtyjä työn mukauttamistoimia eikä niihin työpaikoilla liittyviä asenteita. Tänään aiheesta julkaistiin Mielenterveyden keskusliiton Mielenterveysbarometriin pohjautuva tutkimusartikkeli Kuntoutus-lehdessä.
Kansalaisvaikuttamisen päivää vietetään 1.lokakuuta. Ilman aktiivisia kansalaisia moni järjestö toimisi hyvin eri tavalla – jos olisi olemassa ollenkaan. Myös Mielenterveyden keskusliiton toiminnan ytimessä olevat vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus kumpuavat ihmisistä, jotka haluavat olla rakentamassa omien kokemustensa pohjalta kaikille parempaa yhteiskuntaa.
Alakoululaisten vanhemmat pyörittävät syksyn ruuhkaista arkea. Miten selvitä tulevasta, jos oma mielenterveys on jo valmiiksi koetuksella? Miten sanoittaa mielenterveysongelmia lapselle? Vastausta haetaan Mielenterveyden keskusliiton uudella, maksuttomalla verkkokurssilla. Pilotti on lokakuussa.
Opiskelijoiden ja nuorten mielenterveysongelmat ovat olleet isosti esillä mediassa koko pandemia-ajan. Opiskelija ja kokemusasiantuntija Lyyra Virtanen kuitenkin muistuttaa, että ongelmat eivät katoa koronarajoitusten purun myötä, ja siksi keskustelua täytyy jatkaa.
Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.