Hoppa till innehållet

Beroendesjukdomar eller ekonomiska problem och skuldsättning

Beroendesjukdomar

Skadligt beroende kan utvecklas för vad som helst som ger välbehag. Man kan till exempel vara beroende av berusningsmedel, penningspel, digitala spel, sex eller ätande. Beroendet kan vara fysiskt, psykiskt, socialt eller alla tre.

Det första steget mot att frigöra sig från beroendet är att uppfatta att man är beroende. Behandling och kamratstöd hjälper många. I vissa fall är det även möjligt att självständigt frigöra sig från beroendet med hjälp av olika slags självhjälpsprogram.

Ekonomiska problem och skuldsättning

Skulder och brist på pengar kan vara en situation som väcker mycket ångest. Det lönar sig att söka hjälp i penning- och skuldärenden från experter. Att utreda den egna situationen med en expert kan få en att må bättre och märka att situationen nödvändigtvis inte är så dålig som man kanske föreställer sig. Dessa tjänster är avgiftsfria.

 

Läs mer om var du kan söka hjälp med utmaningar gällande mental hälsa
Läs mer om Centralförbundet för Mental Hälsa

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.