Hyppää sisältöön

Kansainvälinen toiminta

Miten edistetään ja tuetaan mielenterveysasioita muissa maissa? Voisimmeko oppia uutta ja tuoda muiden hyviä käytänteitä Suomeen? Tai viedä omaa käyttäjälähtöistä osaamistamme maailmalle?

Mielenterveyden keskusliitto seuraa tiiviisti, mitä tapahtuu muualla maailmassa ja tekee yhteistyötä eri maiden mielenterveystahojen kanssa. Olemme mukana monissa yhteisöissä ja verkostoissa.

Käyttäjälähtöiset verkostot

Gamian-Europe: Jäsenyys

Gamian-Europe on koko Euroopan laajuinen, potilaslähtöinen mielenterveysyhdistysten vahva verkosto ja kattojärjestö. Jäsenyhdistyksiä on kuitenkin myös Pohjois- ja Etelä-Amerikasta sekä Afrikasta. Jäseniä voivat olla sekä järjestöt että yksittäiset henkilöt. Gamian-Europe toimii maailmanlaajuisesti psyykkisesti sairastuneiden äänitorvena, puolustaa heidän oikeuksiaan, tiedottaa, kouluttaa ja pyrkii vähentämään mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja. Päämajaansa järjestö pitää Brysselissä.

Mielenterveyden keskusliitto tuo mukaan keskusteluun mielenterveysongelmia kohdanneiden henkilöiden äänen Suomesta. Samalla saamme tietoa kansainvälisestä tutkimuksesta, hyvistä käytänteistä ja käyttäjälähtöisistä malleista muissa maissa

Lisätiedot

 

Muut verkostot

 

Rifi – Rehabilitation International-verkosto: Kansallinen jäsen

Rifi – Rehabilitation International on kansainvälinen kuntoutusverkosto, jolla on lisäksi maakohtaiset kansalliset kuntoutusverkostonsa.

Kansainvälinen kuntoutusverkosto perustettiin Yhdysvalloissa, ja alun perin se kattoi kaikki vammaisjärjestöt. Rehabilitation Internationalin päätoimisto on New Yorkissa ja sillä on yli 1000 jäsenyhdistystä n. 100 eri maassa. Verkosto tekee yhteistyötä kuntoutuksen erityiskysymyksissä YK:n, EU:n ja monien kansalaisjärjestöjen kanssa.

Rifi  – Rehabilitation International Finnish Committee on kansainvälisen, maailmanlaajuisen Rehabilitation Internationalin (RI) kansallinen jäsen ja toiminut Suomessa jo 1950-luvulta lähtien. Työtä tehdään komissioissa eri aihepiireittäin, mm. ”Kuntoutuspolitiikka ja palvelumallit”, ”Terveys ja toimintakyky” jne. Mielenterveyden keskusliitto on mukana verkostossa. Verkostoa koordinoi Vamlas.

Lisätiedot

Suomalainen verkosto

Kansainvälinen verkosto 

 

Mental Health Europe: Jäsenenä ja johtokunnassa

Mental Health Europe on laaja, Euroopan laajuinen verkosto, joka edustaa mielenterveysongelmia itse kokevia, ammattilaisia sekä mielenterveyspalveluiden tarjoajia. Verkosto järjestää erilaisia kansainvälisiä seminaareja ajankohtaisista aiheista, myös mielenterveysongelmia kokeneille ja kokemusosaajille, sekä pyrkii vaikuttamaan mm. EU-politiikkaan mielenterveyden teemoilla. Toiminta nojaa toipumisorientaatioon, positiiviseen mielenterveyteen ja voimavarapohjaiseen ajattelutapaan.

Verkosto toimii n. 30 maassa ja sillä on yli 70 jäsenyhdistystä, niistä yksi Mielenterveyden keskusliitto. Kehitysjohtajamme Heini Kapanen on myös yhdistyksen johtokunnan jäsen. Toimisto järjestöllä on Brysselissä.

Lisätiedot

CEFEC – Social Firms Europe: Jäsenyys

Mielenterveyden keskusliitto on mukana Euroopan laajuisessa CEFEC-verkostossa, jonka tehtävänä on tukea ihmisten työelämään pääsyä mahdollisesta sairaudesta, vammasta tai muusta syystä huolimatta, ja etsiä uusia ratkaisuja työllistymiseen. Vuonna 1987 perustettu verkosto koostuu yhteiskunnallisista yrityksistä ja osuuskunnista, yhdistyksistä ja järjestöistä.

Lisätiedot

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.