Hyppää sisältöön

Oppaat

Järjestöjen sosiaaliturvaopas 2019

Oppaaseen on koottu laajasti tietoa esimerkiksi pitkäaikaissairaiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista. Se on hyvä työväline järjestöjen työntekijöille ohjausta ja neuvontaa varten.

Julkaisuun on kirjoittanut 16 järjestöstä koostuva työryhmä, mukana myös Mielenterveyden keskusliitto.

Selaile opasta

Opas sairauden aiheuttaman haitan kuvaamiseksi

Nämä vaikeudet haittaavat arjessa toimimista ja
selviytymistä jopa sairauden tuomia oireita enemmän.

Minkälaisia vaikeuksia mielenterveyden ongelmat aiheuttavat ihmisen arkiseen toimintakykyyn? Arjen eri osa-alueet, kuten liikkuminen ja kodinhoito, tai ihmisen kognitiivinen ja sosiaalinen toimintakyky voivat vaikeutua monin eri tavoin.

Kuinka siis  kuvata erityinen avuntarve ja sairauden aiheuttama haitta arjessa hakemuksiin niin, että tarvitut palvelut ja taloudellinen tuki saadaan turvattua?

Opas kokemusasiantuntijatoiminnasta

Mielenterveyden keskusliitto, kokemusasiantuntija

Opaskirja kokemusasiantuntijalle tai sellaiseksi aikovalle,
kokemusasiantuntijoiden kanssa toimiville ammattilaisille, heitä työllistäville tahoille ja organisaatioille sekä kokemusasiantuntijoiden sosiaaliturvasta ja -etuuksista päättäville viranomaisille. Klikkaa oppaaseen kuvasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.